Пт, 2024-03-29, 16:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
З 28 грудня запроваджує тритижневий локдаун Польща
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Польщі на додаток до ресторанів, шкіл та фітнес-центрів закриють також торговельні центри та гірськолижні курорти. В новорічну ніч у країні діятиме комендантська година.

У Польщі з 28 грудня почне діяти тритижневий локдаун - він триватиме до 17 січня. "Я закликаю кожного поляка нести відповідальність за себе та своїх близьких. Але я знаю, що заклики не допоможуть", - заявив у четвер, 17 грудня, міністр охорони здоров'я країни Адам Недзельський.

Протягом цього часу у країні будуть зачинені торговельні центри та гірськолижні траси. Під час різдвяних свят додаткових обмежень не буде, але в новорічну ніч діятиме комендантська година. Також не працюватимуть готелі, а всі, хто прибуватиме у країну з-за кордону, повинні будуть пройти 10-денний карантин. Під час локдауну працюватимуть лише магазини з продуктами та необхідними товарами повсякденого вжитку.

У Польщі вже діють деякі карантинні обмеження. Зокрема, не працюють ресторани, фітнес-центри та школи. Проведення весіль заборонено, а публічні зібрання обмежені п'ятьма особами.

Уряд Польщі планує виділити на підтримку бізнесу 40 мільярдів злотих (понад 9 мільярдів євро), повідомив віцепрем'єр-міністр країни Ярослав Говін.

За даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Хопкінса (США), станом на 17 грудня в Польщі загалом інфікувалось коронавірусом 1,171 мільйона людей, від хвороби померло 24,3 тисячі людей.

Українців попередили про можливість дострокового локдауну

В Україні можуть ввести посилений карантин раніше 8 січня за умови стрімкого зростання захворюваності на коронавірус, заявив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.  

У Німеччині почав діяти "жорсткий" локдаун

У країні закрили більшість магазинів, школи та дитсадки, не працюватимуть перукарні і салони краси. Обмеження діятимуть щонайменше до 10 січня. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 569 | Додав: adminA | Теги: тритижневий локдаун, Польща, 28 грудня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]