Пн, 2024-05-06, 22:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:29
З 5 липня у Києво-Печерській лаврі введуть обмеження на вхід
Інші останні Релігійні новини

"З 5 липня 2023 року з ініціативи Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" буде обмежено доступ відвідувачів до Нижньої лаври (Києво-Печерський монастир)", - йдеться в повідомленні пресслужби Києво-Печерської лаври.

Перебувати відвідувачам на цій території можна буде з 09:00 до 18:00.

У Лаврі зазначили, що "нижній" вхід до обителі поруч із храмом на честь Пресвятої Богородиці "Живоносне Джерело" буде із зазначеної дати постійно зачинений.

Нагадаємо, що 29 березня Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" розірвав договір про оренду з УПЦ мп. Після чого представників московського патріархату мали залишити територію Лаври, але до цього часу цього так і не сталося.

Своєю чергою в УПЦ мп намагалися оскаржити рішення влади та подали позов до Господарського суду. Але судді його відхилили.

Наразі національний заповідник повернув у власність держави 5 корпусів з 79. На цьому тижні мають повернути ще 5.

4 липня, до Києво-Печерської лаври прибула комісія Мінкульту. Там мало відбутися опечатування корпусів, але віряни УПЦ мп всіляко цьому перешкоджали та блокували входи до будівель.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 609 | Додав: admin | Теги: обмеження, Лавра, вхід, Києво-Печерська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]