Чт, 2024-03-28, 21:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:33
З’явилися площа Тараса Шевченка і Український дім у Франції в Каннах
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

На честь українського поета перейменували одну з затишних міських площ.

Про це повідомляє Посольство України у Франції в Facebook.

Відкриття у Каннах Українського дому стало логічним продовженням потужної мобілізації місцевих жителів та влади міста на підтримку українського народу та України, відзначили у відомстві.

Мер міста Канни Давід Лізнар, який взяв участь у церемонії, висловив захоплення мужністю українців. Рішення про виділення для Українського дому просторого приміщення в центрі Канн, яке планувалось для продажу, прийнято канською муніципальної владою.

Посол України у Франції Вадим Омельченко подякував меру Канн та його команді за підтримку України, а також за прихисток багатьох українців, в тому числі з Одещини – регіону, який в останні дні зазнає інтенсивних атак агресора.

Країни-члени Європейського Союзу до кінця цього тижня досягнуть консенсусу про те, як припинити імпорт російської нафти. Міністр навколишнього середовища та енергетики Франції Барбара Помпілі впевнена, що ЄС це зробить.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що воєнна агресія путіна пов’язана з його бажанням повернути авторитаризм та саботувати демократію у світі.

Також міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан назвав чотири стратегічні помилки, які, на його думку, допустив президент росії володимир путін, напавши на Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 424 | Додав: adminA | Теги: площа Шевченка, Український дім, Франція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]