Чт, 2024-04-18, 13:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
З лівого берега Дніпра, на Херсонщині почали триденну евакуацію людей
Інші останні Новини з регіонів України

Евакуація необхідна через можливу активізацію бойових дій на цій території.

З 3 грудня по 5 грудня включно проходитиме евакуація до Херсона українців, які зараз перебувають на лівому березі річки Дніпро у дачному селищі та не встигли залишити тимчасово окуповану територію.

Як йдеться в повідомленні Херсонська ОВА, у зв'язку з цим знімається заборона на перетин річки Дніпро на ділянці Річковий вокзал у світлий час доби.

"Евакуація необхідна через можливу активізацію бойових дій на цій території. Річкові переходи будуть дозволені на ділянці Річковий вокзал. На інших ділянках річки дозволу на переправу у названі дати не буде", - йдеться у повідомленні.

"В разі виникнення потреби у додатковому часі для прибуття на деокуповану територію, просимо громадян причалювати лише на Річковому вокзалі, як єдиному дозволеному місці", - пояснили в ОВА.

Там зазначили, що під час евакуації необхідно мати при собі документи, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України.

"Ми чекаємо всіх, хто має можливість і прагне повернутися на підконтрольну Україні територію!", - підсумували в ОВА.

Звільнення Херсонщини

Станом на 10 листопада ЗСУ звільнили територію Херсонської області площею майже 1,4 тис. кв. км.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який перебував під окупацією з перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Президент Володимир Зеленський назвав 11 листопада "історичним днем", оскільки в цей день Україна повернула Херсон.

12 листопада в Офісі президента повідомили, що у Херсоні та області вже працюють голови обласної, районної та міської військових адміністрації, а також співробітники місцевих поліції та Служби безпеки України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 409 | Додав: adminA | Теги: лівий берег Дніпра, евакуація людей, Херсонщина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]