Чт, 2024-03-28, 16:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:55
З прем'єром Британії зустрівся Зеленський
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі у Нью-Йорку обговорив з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном співпрацю двох країн у низці сфер. Про це Президент написав у Твітері.

"Під час зустрічі з моїм другом Борисом Джонсоном обговорили посилення взаємодії України і Великої Британії у сферах торгівлі, оборони, фінансів, енергетики. Підбили перші підсумки Угоди про вільну торгівлю – зростання товарообігу на 70%", - йдеться у дописі глави держави.

За інформацією пресслужби ОП, також Зеленський і Джонсон обмінялися думками щодо безпекової ситуації на сході та навколо України, зокрема в Чорноморсько-Азовському регіоні.

Зеленський подякував за підтримку цілісності України і Кримської платформи.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено подальшій взаємодії з Великою Британією щодо розвитку оборонних спроможностей України та зміцнення українського флоту.

Крім того, Зеленський передав прем’єр-міністру Великої Британії список з майже 450 українців, яких незаконно утримують на тимчасово непідконтрольних територіях і в РФ.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили також взаємодію у сфері енергетики, зокрема атомної, та виклики для європейського регіону у зв’язку з реалізацією проєкту «Північний потік – 2». Президент України наголосив, що цей проєкт є геополітичною зброєю Росії.

Сторони обговорили подальші заходи політичного діалогу на найвищому рівні, зокрема проведення інавгураційного засідання Діалогу стратегічного партнерства. Також Зеленський поінформував Джонсона про намір взяти участь у сегменті високого рівня 26-ї Конференції країн – учасниць Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, що відбудеться в Глазго 1-2 листопада.

Зеленський запросив Джонсона відвідати Україну з візитом.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 22 вересня виступив на загальних дебатах 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Президент Володимир Зеленський закликав генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга сприяти визволенню українців, які незаконно утримуються на тимчасово непідконтрольних територіях та в Російській Федерації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 621 | Додав: adminA | Теги: зустріч, Зеленський, прем'єр Британії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]