Ср, 2024-04-24, 08:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:44
З режисером Романом Віктюком попрощалися у Львові
Інші останні Культурні новини

Під оплески. У Львові попрощалися з режисером Романом Віктюком.

Труна з тілом Романа Віктюка на сцені Театру юного глядача у Львові.

23 листопада у Львові відбулося прощання з режисером Романом Віктюком.

На сцені Театру юного глядача

Церемонія прощання з режисером відбулася на сцені Театру юного глядача, який раніше називався Львівським першим театром. У ньому Віктюк починав свою діяльність.

У церемонії взяли участь родичі режисера, його колеги та друзі, а також мер Львова Андрій Садовий.

«Це свята людина. Він нас завжди називав дітьми — племінників і племінниць. Усі ми завжди були діти, а він для нас — братиком. Ми безмежно його любили і будемо любити. Дуже складна і дуже неочікувана смерть. Для всієї родини це дуже велика втрата», —  слова племінника Романа Віктюка Бориса Віктюка.

У п’ятницю, 20 вересня, відбулася церемонія прощання з режисером у Москві.

Після церемонії прощання у Театрі юного глядача труну з тілом Романа Віктюка винесли у двір театру під пісню гурту Queen Show must go on, оплески та крики «Браво».

Поховали на Личаківському кладовищі

Після прощання у театрі труну з тілом Віктюка перенесли у церкву святого Андрія, де відбулося відспівування та молитовний чин.

О 14:30 поховальна процесія вирушила на Личаківське кладовище. Чин похорону планувалося розпочати о 15:00.

Роман Віктюк побажав бути похованим у родинному склепі, де вже поховані його батьки.

Причина смерті Романа Віктюка

27 жовтня Роман Віктюк потрапив до лікарні з коронавірусом.

17 листопада він помер. У театрі Віктюка повідомили, що причиною смерті стала тромбоемболія. Режисер помер, коли вже готувався до виписки.

Родичі Віктюка зазначили під час онлайн-трансляції церемонії прощання, що режисер також кілька років боровся з онкологічним захворюванням.

Український, російський театральний актор і режисер, народний артист України та РФ Роман Віктюк народився 28 жовтня 1936 року у Львові. Навчався в Державному інституті театрального мистецтва (Москва).

Після його закінчення повернувся до Львова, де працював актором у місцевому Театрі юного глядача, а пізніше — режисером. Потім працював у Твері, Вільнюсі, Одесі, Таллінні, Києві (Київський театр юного глядача), Саратові, Казані, Ризі, Санкт-Петербурзі, Москві. У 1991 році Віктюк створив театр свого імені у Москві.

Режисер є постановником близько 250 вистав (серед найвідоміших — Служниці, Мадам Батерфляй, Лоліта, Дама без камелій). Його постановки відрізнялися епатажністю, яскравістю та оригінальністю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: режисер Роман Віктюк, Львів, прощання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]