Чт, 2024-04-18, 06:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:28
З України "тікають" європейські банки
Інші останні Економічні новини

Європейські банки виводять кошти з України, повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи розширене засідання уряду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Європейський центральний банк кредитував банки країн Єврозони на небачену суму - більше 1 трильйона євро, але це не вирішило проблеми провідних європейських банків. Тому сьогодні ми зіткнулися з тим, що ці банки виводять до себе капітал зі своїх українських філій", - сказав він.

Прем'єр також підкреслив, що Україна вступила в нелегкий період, коли на світових ринках панує невизначеність, а в економіці багатьох країн почалася рецесія.

Він також відзначив значний дефіцит ресурсів на фінансових ринках.

Відзначимо, що під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, що проходив 25-27 січня 2012 року, відомі представники фінансово-промислових кіл і лідери інноваційних галузей бізнесу дійшли згоди стосовно того, що структурна криза світової економіки є наслідком дисбалансу в розподілі інструментів і коштів у їхньому прикладному аспекті для розвитку і зростання макрорегіонів.

У січні українське щотижневе видання "Дзеркало тижня. Україна" склало список основних викликів, з якими доведеться зіткнутися вітчизняній економіці цього року.

Серед них: рецесія в Європі, охолодження інших економік світу, девальвація, посилення фіскального тиску на бізнес, зменшення інвестицій в економіку, ослаблення банківського сектора та скорочення кредитування.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: Європейські банки тікають, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]