Сб, 2024-04-20, 01:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
За допомогою квантового комп’ютера вченим вдалося "повернути час назад"
Інші останні Новини світу науки і технологій

Час – це найцінніше, що є в житті, але його дуже часто не вистачає. Вчені опублікували статтю про відкриття в Scientific Reports. У звіті дослідники детально описують, як їм вдалося повернути час назад у квантовому комп’ютері. Це величезне досягнення, хоча, воно навряд чи призведе до винайдення машини часу чи чого-небудь найближчим часом.

квантовий комп’ютер

всередині квантового комп’ютера Google. Джерело зображення: Google

Але що це може зробити, так це допомогти зробити квантові комп’ютери більш точними в майбутньому. Але це відкриття не просто довело, що ми можемо певним чином шанувати час. Це також показало, що зробити щось подібне настільки складно і малоймовірно, що шанси на те, що це станеться природним шляхом, дуже незначні, можливо, навіть неможливі.

Дослідники кажуть, що вони вирішили перевірити, чи можна отримати час для спонтанного реверсу лише для однієї частинки, навіть якщо лише на частку секунди. Для цього вони вирішили протестувати його як у своїй лабораторії, так і в природному середовищі. Розумний експеримент почався з локалізованого електрона, що, по суті, означає, що вони були досить впевнені щодо його положення в дуже маленькому просторі.

На жаль, квантова механіка є складною сферою, і закони квантової механіки ускладнюють визначення положення електрона з цілковитою точністю. Ідея полягала в тому, що вони зможуть повернути час назад і визначити точне початкове розташування електрона. Вони також виявили, що чим масштабнішим ставав експеримент, тим менш точним він ставав.

Відкриття є інтригуючим і може змінити те, як квантові комп’ютери вимірюють свою точність у майбутньому. Останнім часом ми побачили чимало новин щодо прогресу навколо квантової механіки та комп’ютерів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 480 | Додав: admin | Теги: комп’ютер, час, квантовий, повернення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]