Чт, 2024-04-25, 10:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:37
За "Юру Єнакієвського" заступився суддя, який судив Тимошенко в СІЗО
Інші останні Кримінальні новини

Суддя Шевченківського суду Києва Андрій Трубников не дозволив податковій міліції провести обшук у фігурантів справи щодо функціонування на Одеській митниці великого злочинного угруповання, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на свої джерела.

"Перший крок на захист тіньового імпорту та високопоставлених фігурантів зробив Шевченківський суд Києва. Попри всі перелічені вище аргументи, попри документи оперативно-розшукових служб, суддя Андрій Трубников (той самий, який судив Тимошенко в камері СІЗО) визнав докази слідства… недостатніми! І відмовив у проведенні обшуку в квартирі обвинувачуваного", - пише видання.

За даними джерела тижневика, близького до правоохоронних органів, у складі головного слідчого управління Державної податкової служби діє група слідчих із розслідування ухиляння від сплати податків комерційними структурами за змовою з посадовими особами низки державних міністерств та відомств.

"Усі ці розслідування поєднує одна особливість - підозрювані чиновники перебували "у стосунках" зі структурами "Юри Єнакіївського" та "Іван Іванича" Аврамова", - пише газета.

У її розпорядженні є рішення Шевченківського райсуду Києва від 30 січня 2012 року, з якого випливає, що податкова міліція розкрила масштабну й зухвалу злочинну схему монополізації імпорту групи товарів однією комерційною компанією у змові з посадовими особами митниці та безпосередньо з Тетяною Б., генералом Митної служби України, яка в лютому-грудні 2011 року була начальником найбільшої в країні Південної митниці.

Яким чином працює вся система, слідчі довели на прикладі "співпраці" митниці із "Українською східною рибною компанією" - найбільшим імпортером риби, в результаті якої збитки держави сягнули 4,3 мільйона гривень.

"СБУ не розпочала слідства за статтею "боротьба з корупцією" і не порушила справи проти Тетяни Б. Нагадаємо, податкова порушила ці питання тільки в рамках справи про несплату податків. Висунути звинувачення посадовим особам може тільки СБУ", - пише журналіст видання.

На запит видання Держмитслужба відповіла: "На цей час жодних доказів причетності Тетяни Б. до будь-яких правопорушень не надано. Жодних офіційних запитів про діяльність посадових осіб Південної митниці з боку слідчих органів у зазначеній темі не надходило".

Нагадаємо, що торік за версією журналу "Корреспондент" друге місце в ТОП-100 найвпливовіших людей України посів "регіонал" Юрій Іванющенко ("Юра Єнакієвський"), який вперше потрапив до списку найвпливовіших українців. До речі, раніше Луценко заявляв, що Іванющенко очолював організовану злочинну групу.

Однак сам Іванющенко спростував інформацію про свою причетність до кримінального світу. Депутат сказав: "Знаєте, чого я зрозуміти не можу? Чого ж, якщо у когось була така компромітаційна про мене інформація, вони стільки років мовчали?"

Дарницький райсуд Києва 11 липня визнав такою, що не відповідає дійсності, інформацію про злочинне минуле народного депутата Юрія Іванющенка. Таке рішення суд ухвалив за позовом "регіонала" Іванющенка, відомого також як Юра Єнакієвський, до журналіста Станіслава Речинського.

Згідно з даними, опублікованими на сайті Партії регіонів, Юрій Іванющенко з 1981-го по 1996 рік працював на Єнакіївському коксохімічному заводі майстром електромайстерні, старшим майстром, заступником начальника цеху, заступником головного енергетика, заступником директора з економіки.

Раніше Іванющенко підтвердив, що давно знайомий з Віктором Януковичем, але водночас спростував інформацію про фінансування президентської виборчої кампанії і про свій вплив на президента.

Крім того, Іванющенко заявляв, що не володіє акціями якихось компаній, але не став заперечувати, що певні корпоративні права, зокрема 21% акцій найбільшого в Європі ринку "Сьомий кілометр", належать членам його сім'ї. "Офіційно на банківських рахунках у мене 7 млн чи 8 млн доларів. Я отримую відсотки, і на ці гроші й живемо", - повідомляв він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1166 | Додав: adminA | Теги: За Юру Єнакієвського заступився суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]