Пн, 2024-05-06, 15:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
За проведення уроку російською мовою вчительку з Дніпра оштрафували
Інші останні Новини з регіонів України

За словами Тараса Кременя, за результатами державного контролю підтверджено факт порушення.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь постановив накласти адміністративний штраф на вчительку математики в школі Дніпра, яка проводила урок російською мовою.

За результатами державного контролю підтверджено факт порушення: вчителька математики комунального закладу освіти в Дніпрі застосовувала недержавну мову, чим порушила мовне законодавство, пише ЗМІ.

Розмір штрафу становитиме 3 400 гривень.

Кремінь висловив сподівання, що цей випадок стане черговим нагадуванням громадянам України, які здійснюють професійні функції в різних сферах, зокрема освіті, торгівлі, транспорті, про те, що необхідно обов’язково дотримуватися мовного закону.

"Я як Уповноважений із захисту державної мови завжди стоятиму на боці мовних прав громадян України, які в умовах війни вимагають шанобливого ставлення до себе й до своїх мовних прав", - додав він.

Мовні скандали в Україні - деталі

У Деснянському районі Києва в магазині "Конфіскат" охоронець звертався російською мовою до клієнта. На прохання перейти на українську мову охоронець відповів, що "Київ – російськомовне місто".

Навесні в Одесі стався скандал між працівницями готелю та гостею. Жінка розповідала дівчатам, що говорити українською соромно. Згодом вона записала відео з вибаченнями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 345 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]