Чт, 2024-03-28, 18:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:39
За участі військових з України в Естонії стартують масштабні навчання
Інші останні Новини Європейського Союзу

В Естонії стартують масштабні навчання за участі військових з України

У понеділок, 29 квітня, на території Естонії стартують найбільші тритижневі навчання Сил оборони "Весняний шторм", в яких візьмуть участь понад 9000 військовослужбовців з 13 країн, в тому числі і України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал ERR.

В ході навчань з 29 квітня до 17 травня військовослужбовці на різних рівнях відпрацьовуватимуть прийоми синхронізації планів бойових дій, співпрацю в управлінні, підвищення готовності до виконання тактичних завдань.

Навчання спрямовані на підвищення рівня підготовки особового складу Першої піхотної бригади, найбільш інтенсивна частина маневрів пройде з 2 по 10 травня.

У навчаннях візьмуть участь підрозділи сухопутних, військово-повітряних і Військово-Морських сил, особовий склад першої і другої піхотних бригад, тилові структури, особовий склад ополчення Кайтселійт.

У маневрах також будуть задіяні військовослужбовці дислокованих в Естонії тактичних груп НАТО, військовослужбовці з країн-союзників і партнерів по коаліції.

У навчаннях візьмуть участь сотні одиниць техніки-бронетранспортери, бойові машини піхоти і танки.

У повітряному просторі Естонії будуть переміщатися літаки і вертольоти ВПС Естонії і союзників. У їх числі винищувачі Eurofighter ВПС Німеччини і Британії, польські штурмовики Су-22, вертольоти ВПС Британії і США Wildcat, Apache і Pavehawk.

У навчаннях візьмуть участь бойові кораблі ВМС Естонії і союзників.

За попередніми планами, в нинішніх навчаннях "Весняний шторм" візьмуть участь військовослужбовці Бельгії, Британії, Німеччини, Грузії, Канади, Латвії, Литви, Польщі, США, України, Фінляндії, Франції та Естонії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: Естонія, військові України, масштабні навчання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]