Чт, 2024-04-25, 18:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:15
Заборонили використання одноразових пластикових виробів в Євросоюзі
Інші останні Новини Європейського Союзу

В ЄС із 3 липня заборонили використання деяких видів пластикової продукції.

Директива про пластик одноразового використання встановлює суворі правила і покликана зменшити кількість продукції і упаковки, які входять в десятку найпопулярніших предметів, що забруднюють пляжі Європи.

В регіонах, де альтернативні варіанти легко застосовні і доступними за ціною, одноразові пластмасові вироби будуть заборонені зовсім. Використання інші продуктів буде обмежена за допомогою дизайну, маркування та зобов’язань по очищенню тим, хто їх виробляє.

Європа прощається з одноразовими пластиковими тарілками, столовим приладдям, соломинками, паличками для повітряних куль і ватяними паличками, контейнерами для їжі і напоїв з пінополістиролу, – написав у своєму мікроблозі в Twitter єврокомісар з навколишнього середовища Віргініюс Сінкявічюс.

Про заборону пластика в ЄС домовилися ще в 2019 році, і держави-члени ЄС мали два роки, щоб ввести його в своє національне законодавство.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 515 | Додав: adminA | Теги: пластикові вироби, Євросоюз, заборона | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]