Пт, 2024-03-29, 04:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:22
Заява міжнародної місії - перемир’я на Донбасі існує лише на папері
Інші останні Надзвичайні новини

На Донбасі російські окупанти не дотримують режиму припинення вогню. Це підтвердила міжнародна моніторингова місія, яку проводить фонд «Восток SOS».

Результати місії у зоні бойових дій на сході України учасники моніторингу презентували на прес-конференції.

Перемир’я існує лише на папері. Зараз ми спостерігаємо, як російські найманці обстрілюють об'єкти глибоко в тилу української армії, — заявив виконавчий директор «Восток SOS» Костянтин Рєуцький.

Він розповів, що під вогонь потрапляють житлові масиви та цивільна інфраструктура, також зростає кількість цивільних жертв.

Інша учасниця місії Евія Дятковіца з Латвії відзначила відсутність систематики обстрілів. За її словами, жертвою можна стати не лише ввечері, але й удень чи вранці. Вона також заявила про важливість інформування світу про події на Донбасі.

Я думаю, що реальність подій дуже багато країн на Заході не розуміють. Вони цього не відчувають і не асоціюють з собою, — наголосила учасниця місії.

Водночас учасники місії відзначили й поліпшення у регіоні. Йдеться про збільшення доступу до українських ЗМІ та посилення армії. Також спостерігачі відмітили позитивну реакцію багатьох мешканців ОРДЛО, котрі перетинають лінію розмежування, на зміни на підконтрольній території.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 670 | Додав: adminA | Теги: заява міжнародної місії, Донбас, на папері, перемир’я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]