Чт, 2024-04-25, 19:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:32
Заявили про намір оскаржити призначення Шкарлета в суді фракції "ЄС" і "Голос"
Інші останні Політичні новини

Фракції «Європейської солідарності» та «Голосу» подадуть в суд через можливе кнопкодавство під час призначення Сергія Шкарлета міністром освіти.

Про це повідомила народний депутат від «ЄС» Ірина Геращенко у Facebook.

"До суду ми стовідсотково будемо подавати. У нас є факти, є відео, вилучені з телеканалу Рада, де зафіксовано, як голосують депутати, яких немає в залі засідань", – зазначив депутат від «Голосу» Ярослав Железняк.

«Голос» зареєстрував в парламенті проект постанови про звільнення Шкарлета.

У «ЄС» також готові до позову.

«Вимагаємо від регламентного комітету розглянути голосування за Шкарлета, яке відбулося з порушеннями. Якби у Шкарлета була честь і совість, він би зараз подав у відставку. Ми як фракція («ЄС», – ред.) готові подавати в суд на нелегітимного міністра», – зазначила Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України затвердила кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. До цього він виконував обов’язки голови Міносвіти.

Міністр освіти Сергій Шкарлет анонсував зміни у фінансуванні закладів вищої освіти.

Наприкінці жовтня Представництво Євросоюзу в Україні винесло виконуючому обов’язки міністра освіти і науки Сергію Шкарлету офіційне попередження про небезпеку змін в міністерстві, які можуть нівелювати раніше введені реформи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 614 | Додав: adminA | Теги: Суд, оскарження призначення Шкарлета, фракції «ЄС» і «Голос» | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]