Пт, 2024-04-19, 20:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:58
Захист Сувалкського коридору Литва і Польща вирішили посилити
Інші останні Новини Європейського Союзу

Литва і Польща вирішили посилити захист Сувалкського коридору

Литва і Польща домовилися зарахувати по одній бригаді до діючого в місті Ельблонг Штабу Північно-Східної дивізії з метою захисту так званого Сувалкського коридору.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

"У нас є сертифікований високими оцінками міжнародний штаб, і тепер ми хочемо дати їм справжніх солдатів", - заявив головнокомандувач армії Польщі Раймунд Анджейчак.

"Ми також обговорюємо це з іншими країнами, чи хотіли б вони бути частиною цієї команди", - зазначив офіцер.

Сувалкський коридор - ділянку кордону Литви і Польщі шириною в 100 км, яка на заході межує з Калінінградською областю РФ, а на сході - з Білоруссю.

Аналітики відзначають, що в разі війни Росії важливо було б швидко захопити Сувалкський коридор, щоб відрізати союзникам по НАТО шлях по суші до країн Балтії.

Анджейчак сказав, що обговорив з литовським колегою можливості для військових обох країн відпрацьовувати "максимально комплексні і складні сценарії", тому що в разі кризи часу для підготовки не буде.

"Якщо вони будуть тренуватися щодня, то будуть знати один одного і узгодять свої системи, буде досягнутий бажаний час активізації ВС і аспект стримування", - сказав Анджейчак. За його словами, Польща з занепокоєнням спостерігає за нарощуванням Росією військових потужностей в Калінінградській області.

"Зростаюча чисельність військових підрозділів, модернізація в Калінінградській області - це символи дуже агресивних дій російських", - сказав генерал.

Литовська розвідка стверджує, що в останні роки в Калінінградській області оновлюється стара і створюється нова військова інфраструктура, формуються нові підрозділи, поставляються нові озброєння і військова техніка, на сухопутних і морських полігонах області йде інтенсивна військова підготовка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: захист Сувалкського коридору, Литва і Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]