Пт, 2024-04-26, 19:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:56
Заходу в приклад Гаррі Каспаров поставив Україну та порадив заборонити Russia Today і Sputnik
Інші останні Політичні новини

Російський шахіст і опозиціонер Гаррі Каспаров підтримав рішення Володимира Зеленського ввести санкції проти телеканалів Віктора Медведчука і закликав західні країни прийняти це як приклад, що треба робити з російською пропагандою.

Про це він повідомив у Twitter.

"Вчора в Україні президент Зеленський заборонив три російські телеканали - "троянських коня". Це хороший приклад того, що має статися на Заході з пропагандистськими Russia Today і Sputnik", - зазначив Каспаров.

Він назвав «самогубством» дозволяти ворожим диктатурам використовувати мовні платформи для підриву нації.

«Це виходить за межі лицемірства, що ці пропутінські ЗМІ будуть скаржитися на свободу слова, коли армія поліції пригнічує мирні протести росіян, де ЗМІ контролюються державою, і вас можуть посадити у в'язницю за твіт», - додав Каспаров.

Нагадаємо, Каспаров - радянський і російський шахіст, тринадцятий чемпіон світу з шахів і шаховий літератор. Деякі експерти вважають Каспарова кращим шахістом всіх часів. У 2005 році він заявив, що закінчує шахову кар'єру для того, щоб присвятити себе політичній діяльності, і був затятим противником режиму Путіна. У 2013 році Каспаров з сім'єю були змушений покинути Росію і перебратися до Сполучених Штатів.

У 2014 році він засудив захоплення Криму Росією і розв'язування війни на Донбасі. У Києві в грудні 2014 року Каспаров дав сеанс одночасної гри з волонтерами та бійцями АТО. Після сеансу Каспаров підписав прапор України і два комплекти шахів. З цих речей утворили два лоти і продали на аукціоні. На отримані кошти закупили медикаменти для військових.

Раніше 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти телеканалів ZiK, NewsOne і 112 Україна та їхнього формального власника нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.

Кабельні оператори у Києві вимкнули з ефіру 112 канал, NewsOne та ZIK.

Президент Володимир Зеленський назвав "колегіальним та юридично вмотивованим рішенням" санкції проти "112 Україна", NewsOne та ZIK.

Міністерство культури та інформаційної політики направить до YouTube рішення РНБО щодо санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна з проханням закрити їхні сторінки на платформі.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков привітав рішення щодо санкцій на телеканали, які пов'язують з Віктором Медведчуком та назвав це своєчасним державницьким кроком.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 623 | Додав: adminA | Теги: Гаррі Каспаров, україна, захід, заборона Russia Today і Sputnik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]