Чт, 2024-04-25, 03:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:04
Захворювання серця: які обстеження допоможуть виявити
Інші останні Медичні новини

Захворювання серця: які обстеження допоможуть виявити

серце обстеження Більшість форм серцево-судинних захворювань є хронічними. Спочатку симптоми можуть бути занадто непомітними, щоб впливати на повсякденне життя. І в багатьох випадках тривале лікування допомагає тримати симптоми під контролем. Головне — оперативно виявити проблему, а тому при перших же проблемах, радимо перейти за посиланням https://rodyna-medical.com.ua/project/ehokardiografiya-u-lvovi/ і записатися на УЗД серця (ехокардіографія) в кращому медичному центрі Львова "Родина".

Але якщо в серці відбувається збій, у пацієнта може розвинутися:

  • задишка;
  • втома;
  • припухлість в щиколотках, ступнях і ногах.

З серцевою недостатністю можна впоратися за допомогою ліків, зміни способу життя, хірургії, і в деяких випадках - пересадки серця. Дізнатися же про захворювання серця допомагають різноманітні обстеження, про які ми детальніше поговоримо в нашій сьогоднішній статті.

Ехокардіограма

Ехокардіограма використовує звукові хвилі (ультразвук) для отримання рухомого зображення серця. Тест може оцінити роботу м'язів і клапанів серця. Це корисно в діагностиці та оцінці кількох типів хвороб серця, а також в оцінці ефективності лікування.

Електрокардіограма (ЕКГ)

ЕКГ - це безболісне обстеження, під час якого електроди, поміщені на шкіру, записують електричну активність серця. Тест дає інформацію про ритм серця і пошкодженнях серцевого м'яза.

ЕКГ може допомогти лікарю діагностувати серцевий напад і оцінити порушення, такі як збільшене серце. Результати згодом можна порівнювати, відстежуючи зміни в стані вашого серця.

Стрес-тест

Стрес-тест вимірює, як ваше серце реагує на навантаження. Проходячи стрес-тест на фізичне навантаження, ви повинні йти на біговій доріжці або їхати на велотренажері, підвищуючи рівень складності і вимірюючи частоту серцевих скорочень і кров'яний тиск. Лікарі використовують стрес-тест, щоб спостерігати за станом припливу крові до серцевого м'яза.

Монітор Холтера

Монітор Холтера - це портативний пристрій запису серцевого ритму. Він безперервно записує електричну активність серця і вдень, і вночі, на відміну від ЕКГ, яка фіксує лише декілька скорочень міокарда.

Рентген грудної клітини

Рентген грудної клітини являє собою зображення вашого серця, легенів, грудей і кісток, яке фіксується за допомогою дуже невеликої кількості радіації і використовується для пошуку порушень роботи серця і легенів.

КТ серця

Комп'ютерна томографія (КТ) серця створює детальне зображення серця і його судин в форматі 3D. КТ серця може бути використана для пошуку накопичення бляшок або кальцію в коронарних артеріях, виявлення проблем з серцевими клапанами і інших видів серцево-судинних захворювань.

Катетеризація серця

Катетеризація серця допомагає діагностувати та лікувати деякі хвороби серця. В ході дослідження лікар вводить вузьку трубку (катетер) через кровоносну судину на руці або нозі в коронарну артерію.

Потім через катетер вводиться речовина - "фарба", яке поглинає рентгенівські промені та дає чітке зображення кожної артерії. Під час цієї процедури також проводиться ангіопластика або стентування.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 786 | Додав: admin | Теги: Обстеження, захворювання, серце | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]