Чт, 2024-04-25, 00:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:38
Закликали до миру та підтримки України церкви Німеччини
Інші останні Релігійні новини

Священнослужителі Німеччини у різдвяних виступах закликали й надалі надавати допомогу біженцям та висловилися за підтримку України, у тому числі у вигляді постачання зброї.

У промовах з нагоди Різдва представники християнських церков Німеччини засудили війну та насильство, але водночас наголосили на праві України захищатися від російського вторгнення. Про це священнослужителі заявили у своїх виступах у суботу, 24 грудня.

Мюнхенський архієпископ, кардинал Римо-католицької церкви Райнгард Маркс (Rheinhard Marx) у своїй промові нагадав про виправдану оборону зі зброєю з боку України. Однак останнє слово "не має залишитися за війною", попередив він, наголосивши, що "будь-яка військова риторика, яка применшує жертви з усіх боків, суперечить різдвяному посланню".

Голова Ради Євангелічної церкви (EKD) Аннетте Куршус (Annette Kurschus) наголосила, що різдвяне послання миру рідко буває таким необхідним, як наприкінці 2022 року. "Жодна зброя не створить миру", - додала вона. Водночас підтримку України за допомогою поставок зброї Куршус назвала правильним вчинком. "Заповідь "не вбий" означає також, що не можна просто дивитися, як серед Європи вбивають безневинних і беззахисних людей", - заявила вона.

Священнослужителі нагадали про допомогу біженцям та Україні

Єпископ Вюрцбурга Франц Юнґ (Franz Jung) у своїй промові нагадав, що Різдво символізує надію - особливо під час війни та кризи. "Похмуро виглядає світ, пронизаний війною проти України, яка має глобальні наслідки. І все ж таки пророк Ісая протиставляє цьому жаху свій обнадійливий образ світла у темряві. Народ, що ходить у пітьмі, побачить світло велике", - процитував він пророка.

Голова Конференції католицьких єпископів Німеччини Ґеорґ Бетцінґ (Georg Bätzing) закликав людей допомагати біженцям та іншим нужденним. "Ісус, який народився у хліві для худоби, знає долю біженців та черствість тих, хто тримає закритими кордони та свої кишені з аргументом: "Ми не можемо вирішити всі потреби цієї землі", - сказав Бетцінґ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 501 | Додав: adminA | Теги: церкви Німеччини, мир, підтримка України | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]