Пт, 2024-04-26, 09:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:22
Закликав євреїв виїхати з росії, поки вони ще можуть колишній головний рабин москви
Інші останні Іноземна преса про Україну

За його словами, залізна завіса знову опускається.

Колишній головний рабин москви Пінхас Гольдшмідт закликав євреїв покинути росію, поки вони ще можуть, перш ніж їх "зроблять козлами відпущення за тяготи, викликані війною в Україні".

В інтерв'ю The Guardian Гольдшмідт назвав від'їзд найкращим варіантом для російських євреїв. За його словами, в країні спостерігається зростання антисемітизму, сама росія повертається до нового типу радянського союзу, а залізна завіса крок за кроком опускається знову.

"Коли ми озираємося на російську історію, всякий раз, коли політична система була в небезпеці, ви бачили, як уряд намагався перенаправити гнів і невдоволення мас на єврейську громаду. Ми бачили це в царські часи і в кінці сталінського режиму", - сказав він.

Також він розповів, що подав у відставку і покинув росію після відмови підтримати повномасштабне вторгнення рф в Україну.

"На лідерів громад чинився тиск, щоб вони підтримали війну, і я відмовився це зробити. Я пішов у відставку, тому що продовжувати роботу в якості головного рабина москви було б проблемою для громади через репресивні заходи, вжиті проти інакомислячих", - додав Гольдшмідт.

Що цьому передувало

Навесні глава МЗС рф сергій лавров порівняв президента України Володимира Зеленського з гітлером. Він публічно заявив, що у адольфа гітлера була "єврейська кров", а "найзапекліші антисеміти, як правило, євреї".

Після цього росіяни заявили, що уряд Ізраїлю тримає курс "на підтримку "неонацистського режиму" у Києві".

Влітку в ЗМІ з'явилася інформація, що Гольдшмідт покинув росію після вимоги влади публічно підтримати війну в Україні.

У липні повідомлялось, що російський уряд зажадав припинити на території рф роботу Єврейського агентства, яке займається питаннями репатріації євреїв до Ізраїлю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 552 | Додав: adminA | Теги: виїзд, колишній головний рабин москви, євреї, РФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]