Пт, 2024-03-29, 10:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
Закон, який сприятиме розвитку інституту старост в Україні, Зеленський підписав
Інші останні Офіційні новини

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост", який удосконалює правове регулювання інституту старост для його подальшого розвитку.

Як повідомляється на сайті глави держави, закон №1638-IX парламент ухвалив 14 липня після повторного розгляду з пропозиціями глави держави.

"Закон передбачає, що перед винесенням кандидатури старости на розгляд ради громади, яка його затверджує та звільняє, обов’язково проводиться громадське обговорення з мешканцями. Входження старости до складу виконавчого комітету ради громади вже не є обов’язковим, однак він матиме гарантоване право на участь та виступ на засіданнях ради, виконкому, інших органів ради. За рішенням органу місцевого самоврядування, за старостою закріплюються окремі завдання адміністратора Центру надання адмінпослуг", - ідеться в повідомленні.

Документ також регулює порядок створення старостинських округів для впровадження інституту старост, зокрема для міст, які не є адміністративними центрами громад, Також врегульовано порядок затвердження радою громади положень про старосту, суміщення посади старости тощо.

Закон набуває чинності наступного дня після опублікування.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Теги: закон, інститут старост, україна, Зеленський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]