Нд, 2024-09-08, 02:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:30
Закон про єдину роумінгову зону з ЄС підписав президент
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з Європейським Союзом. Повідомляє пресслужба ВР.

Законопроєкт №10265 прийнято на виконання однієї з умов євроінтеграції України у сфері електронних комунікацій.

Згідно з законом, Україна приєднається до спільної роумінгової зони Україна – ЄС. Відтак українці отримають послуги роумінгу у країнах ЄС у режимі “Роумінг як вдома” (RLAH).

 “На практиці RLAH – це послуга, яка означає, що під час подорожей в ЄС дзвінки, SMS та передача даних включені у домашній пакет послуг, відповідно послуги роумінгу надаються без додаткової плати. Також перевагами спільної роумінгової зони зможуть скористатись і користувачі європейських операторів, які подорожують в Україну”, – пояснили у пресслужбі Апарату ВР.

У відомстві додали, що закон матиме переваги й для бізнесу у сфері електронних комунікацій, а також він забезпечує ефективне співробітництво з Органом європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) та виконання умов для отримання Україною режиму внутрішнього ринку з ЄС у сфері електронних комунікацій.

18 жовтня міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Україна підписала меморандум про співпрацю з Міністерством транспорту Латвії з метою запуску 5G у нашій країні.
    
Німеччина виділяє 700 тисяч євро на гранти для українських телеком-компаній з метою відновити інтернет-інфраструктуру на деокупованих територіях. Проєкт запускає Мінцифри спільно з німецьким урядом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 267 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]