Пт, 2024-04-26, 06:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:30
Закон про інститут старост ухвалив парламент
Інші останні Офіційні новини

Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила закон щодо розвитку інституту старост.

За відповідний закон №4535 "Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост" проголосували 239 народних депутатів.

У пояснювальній записці до закону зазначається, що головним завданням прийняття такого документу є удосконалення правового регулювання інституту старост задля подальшого його розвитку.

Згідно з прийнятим документом староста представляє інтереси жителів окремого старостинського округу, здійснює комунікацію між владою та громадою села чи селища. Він організовує різноманітні заходи у своєму окрузі, відстежує проблеми громади та пропонує варіанти їх вирішення.

Ухвалений документ передбачає, що кандидатуру старости вносить на розгляд сільської, селищної чи міської ради сільський, селищний чи міський голова за результатами громадського обговорення, проведеного у межах відповідного старостинського округу. Старосту призначають на час роботи відповідної ради.

Кандидатура старости відповідного старостинського округу, не підтримана сільською, селищною, міською радою, не може бути повторно внесена для затвердження в цьому окрузі протягом періоду скликання відповідної ради.

Окрім цього, законом також передбачено, що старостинський округ утворюється відповідною сільською, селищною, міською радою у складі одного або декількох населених пунктів (крім адміністративного центру територіальної громади), на території якого (яких) проживають не менше 500 жителів.

Закон набуває чинності наступного дня після його опублікування.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проєкт закону № 4535 "Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост" 2 березня 2021 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: парламент, інститут старост, закон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]