Пт, 2024-03-29, 02:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:43
Закон про олігархів повторно направлять до Венеційської комісії - Разумков
Інші останні Політичні новини

Закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” (№5599) буде повторно направлено до Венеційської комісії після підписання Президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Як тільки цей закон буде підписаний, він направиться до Венеційської комісії уже в другому читанні. Хоча це абсолютний прецедент, тому що до цього всі законопроєкти, які направлялися до Венеційської комісії, вони були в первинній редакції", – зазначив спікер українського парламенту.

Він додав, що Президент Володимир Зеленський підтримує ініціативу опрацювання документу у Венеційській комісії. За його словами, про це свідчить, зокрема, нещодавня онлайн-зустріч Зеленського з головою Венеційської комісії Джанні Букіккіо.

Як повідомлялося, після ухвалення Верховною Радою законопроєкту “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” (№5599) у першому читанні уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова у листі закликала Голову ВР Дмитра Разумкова направити документ до Венеційської комісії через те, що, на її думку, він може суперечити нормам Конституції. Окрім цього, до спікера звернулися чотири опозиційні депутатські фракції з аналогічною пропозицією.

Разумков 10 вересня направив законопроєкт на експертизу до Європейської комісії "За демократію через право" (Венеційська комісія).

23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” (№5599).

Депутати розглядали законопроєкт у другому читанні постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру, згідно зі статтею 119 Регламенту Верховної Ради. Під час голосування одночасно було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній. Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту переголосувати закон через колізію правок.

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради від 23 вересня про ухвалення у другому читанні та в цілому відповідного проєкту закону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 641 | Додав: adminA | Теги: Разумков, закон про олігархів, Венеційська комісія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]