Пт, 2024-03-29, 14:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:44
Закон про порядок переходу церков до ПЦУ Порошенко підписав
Інші останні Релігійні новини

Порошенко підписав закон про порядок переходу церков до ПЦУ

За бажанням громади, вона зможе на зібранні ухвалити рішення про перехід.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який затверджує механізм

Про це йдеться на сайті президента.

Згідно із ухваленими змінами, релігійна громада може вирішити змінити власну підлеглість будь-якому релігійному центру, який діє в Україні, шляхом голосування на зборах.

Раніше депутати також проголосували за закон, який змусить УПЦ МП офіційно змінити назву

Рада змусила УПЦ МП офіційно змінити свою назву на "Російську православну церкву в Україні".

Як повідомлялося, 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос, яким надав незалежний статус Православній Церкві України, про створення якої було оголошено на Об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року.

За словами Вселенського патріарха Варфоломія, Константинопольський патріархат надаючи автокефалію, прийняв до себе мільйони вірних України як справжня церква-матір, на відміну від їхньої "мачухи".

6 січня відбулася історична подія - предстоятелю Православної церкви України митрополиту Епіфанію у Стамбулі нарешті вручили Томос.

До цього, 15 грудня був проведений Об'єднавчий собор. На ньому були присутні зокрема представники Вселенського патріархату, глави УПЦ Київського патріархату, УАПЦ, митрополити УПЦ Московського патріархату Симеон і Олександр.

Під час собору після голосування Епіфаній став митрополитом Київським і всієї України. Своєю чергою,  Глава УПЦ МП Онуфрій втратив статус Київського митрополита. Сама ж УПЦ МП за рішенням Верховної Ради була перейменована в РПЦ.

Після проведення собору в різних регіонах України розпочались переходи парафій із УПЦ МП до ПЦУ. Найбільша кількість переходів у Вінницькій області. Також є перехід парафії у Запорізькій області, що є першим фактом на території Лівобережної України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, закон про порядок переходу церков д | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]