Вт, 2024-04-23, 15:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Залужний - змусили противника відмовитись від головної мети — захоплення Києва
Інші останні Новини України

Валерій Залужний розповів начальникам штабів НАТО, як вдалось відібрати ініціативу в армії противника у перший же місяць війни.

Засідання Військового комітету НАТО на рівні головнокомандувачів (начальників штабів) пройшло у спеціальному форматі — за участю України. На запрошення адмірала Королівського військово-морського флоту Роба Бауера, котрий очолює цей комітет, у заході брав участь Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Спілкування пройшло онлайн, українське військове керівництво знаходилось в цей час у приміщенні Посольства Республіки Польща в Україні.

«Війна для українців з 2014-го року стала справжньою війною. Не АТО, не ООС», — наголосив Головнокомандувач ЗСУ. Наш народ платить надзвичайно високу ціну за свободу і європейський вибір, а Європа переживає найбільшу безпекову кризу з часів Другої світової війни. Тож на переконання Залужного: «відповідь агресору має бути консолідованою». Збройні сили та керівництво держави готувались до відсічі ворогові всі 8 років, від початку протистояння на Донбасі та анексії Криму.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і Надзвичайний та Повноважний Посол РП в УКраїні Бартош Ціхоцкі.

Українське командування чітко розуміло, що саме перший місяць буде переломним. «Нам вдалося відібрати у противника стратегічну ініціативу, завдати критичних втрат, змусити відмовитися від головної мети — захоплення міста Києва», — повідомив колег з НАТО Валерій Залужний.

Він також проінформував, що сьогодні проведено низку успішних контрнаступальних дій. Вдалося розблокувати Харків та Миколаїв, ведуться бої на Херсонському напрямку, а героїчна оборона Маріуполя затримала просування ворога на більш ніж 80 днів. Це дало можливість обладнати оборонні рубежі на інших напрямках. Українські військові знищили флагманський крейсер «Москва», нанесли ураження ще трьом потужним кораблям, які складають основу Чорноморського флоту РФ.

Порівнюючи ведення військових дій нині з Другою Світовою війною, Головнокомандувач ЗСУ заявив, що методи нацистів не змінилися: «Це тотальне знищення цивільних об’єктів, вбивства мирних людей, це гуманітарна катастрофа, унеможливлення постачання гуманітарних вантажів. Противник чудово розумів і розуміє, що він коїть. Перехоплення розмов російського військового командування підтверджують, що вони робили все це свідомо. Увесь світ знає, що таке Буча, Гостомель, Бородянка. Це величезне горе у ХХІ столітті в самому центрі Європи».

Під час засідання начальників штабів НАТО у форматі з Україною.

Агресор продовжує завдавати удари високоточною зброєю в глибині нашої території: «У середньому 10-14 балістичних і крилатих ракет на добу. Це загроза не тільки для України, а й для країн-членів НАТО. Адже кожна така ракета несе 400-600 кг тротилу. Тому важливо зміцнювати протиракетну оборону».

Збройна боротьба у 21 столітті вимагає застосування сучасного високоточного далекобійного озброєння, ефективної системи ППО та ПРО. Залужний подякував партнерам та союзникам України за підтримку. Він повідомляє: «Було приємно почути від колег слова підтримки й захоплення на адресу наших воїнів та всього Українського народу, який сьогодні показує світові, як потрібно боротися за свою державу і свободу».

«Ми впевнено ведемо боротьбу і неодмінно здобудемо Перемогу», — запевнив Головнокомандувач ЗСУ.

Валерій Залужний обговорив постачання зброї з американським колегою Марком Міллі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 520 | Додав: adminA | Теги: головна мета рф, Залужний, захоплення Києва | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]