Сб, 2024-04-20, 13:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:53
Занепокоєні процесом судової реформи в Україні посли G7
Інші останні Кримінальні новини

Посли G7 занепокоєні процесом судової реформи в Україні, закликають забезпечити висунення експертів до Етичної ради ВРП і звертають увагу на законопроект про КС

Посли країн "Великої сімки" (G7) із занепокоєнням спостерігають за процесом судової реформи в Україні, закликають забезпечити висунення експертів до Етичної ради Вищої ради правосуддя (ВРП), а також звертають увагу на законопроект про вдосконалення процедури діяльності Конституційного Суду України.

"Посли G7 продовжують спостерігати за процесом судової реформи в Україні із занепокоєнням. Вони із розчаруванням звертають увагу на графік конкурсу Ради суддів для добору кандидатів до Етичної ради Вищої ради правосуддя після того, як міжнародні партнери висунули своїх кандидатів. Запропонований графік не відображає важливості та невідкладності цієї реформи. Посли продовжують закликати Раду суддів та всіх українських партнерів забезпечити швидке висування експертів до Етичної ради ВРП", – йдеться в повідомленні послів G7 у Києві на сторінці у Twitter.

Крім того, посли стурбовані законопроектом №4533. Вони наголошують, що реформа Конституційного Суду повинна забезпечити прозорий, конкурентний відбір нових суддів КС і гарантувати тимчасове збільшення вимог до голосування, відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії.

"Усебічна судова реформа залишається найважливішим пріоритетом для G7 як така, що має вирішальне значення для успіху всіх реформ в Україні та виконання вимог народу України. Проведення цих реформ покращить інвестиційний клімат і здатність виконувати міжнародні зобов’язання", – наголошують посли.

Як повідомлялося, в Офісі президента відбулася присвячена судовій реформі в Україні робоча зустріч за участю голови Ради суддів, Верховного Суду, представників парламенту, уряду, а також послів країн "Великої сімки" та Європейського Союзу. Учасники узгодили спільну заяву.

Голова Верховного Суду України Валентина Данішевська вважає, що Рада суддів України (РСУ) жодним чином не порушила закону через те, що не змогла з першого разу обрати своїх представників до Етичної ради Вищої ради правосуддя.

13 вересня члени Ради суддів відмовилися делегувати своїх представників до Етичної ради, яка має перевіряти на доброчесність кандидатів та членів ВРП.

Після цього президент України Володимир Зеленський заявив, що не допустить блокування судової реформи.

15 квітня 2021 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №4533 про конституційну процедуру, який передбачає удосконалення процедури діяльності Конституційного Суду України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 609 | Додав: adminA | Теги: G7, процес судової реформи, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]