Пт, 2024-04-19, 18:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:48
Записав сингл з новим складом музикантів лідер гурту "Гайдамаки" Ярмола
Інші останні Культурні новини

Після довгої та кропіткої праці, під час якої кардинальних змін зазнав склад гурту, постійно перебуваючи в пошуку нового саунду, нових ідей та підходів до творчого процесу, сміливо експериментуючи та водночас залишаючись вірними обраному шляху, самобутній український рок-гурт "Гайдамаки" відкриває нову сторінку своєї історії, презентуючи широкому загалу перший сингл з нового альбому.

"Дівчина з Дніпра" – саме цій пісні випала доля бути першою "ластівкою" шостого альбому відомої української команди, повідомляє прес-служба групи.

"Ідея пісні виникла миттєво на джем-сейшені. – розповідає Олександр Ярмола. - Одразу намалювався сюжет: образ дівчини, з якою рок-співак мав ніч кохання після одного з концертів, не відпускає його душу, переслідує у снах, руйнує особисте життя. Дівчина з великого промислового українського міста, що попри всю урбанізацію, залишається чаклункою, дитиною Дніпровських степів. Пісня про кохання та рок-н-рол".

Робота над новою платівкою тривала дуже довгий час та видалася найважчою з-поміж усіх раніше записаних альбомів "Гайдамаків". І той факт, що останній доробок колективу, "золотий" альбом, записаний разом з польським гуртом Voo Voo, було видано ще в 2009 році, тиснув тягарем перфекційності та актуальності нового матеріалу на Олександра Ярмолу та його однодумців. Але вони з гідністю подолали цей бар’єр, та змогли запропонувати слухачеві якісний матеріал європейського рівня, агресивний та гармонійний український рок-н-рол із домішками фолку.

І в цьому не остання заслуга нових учасників колективу, які увійшли до складу команди, та привнесли багато цікавих нових ідей. В першу чергу, це Пйотр "Дзікі" Ханцевич.

Відомий польський рок-гітарист та саундпродюсер, у якого за плечима 15 золотих та 4 платинових альбоми, співпраця з багатьма світовими зірками, серед яких Steve Vai, Scorpions, Electric Light Orchestra, Papa Roach, Iggy Pop, написання музики до кіно, комп’ютерної гри тощо. З ним "Гайдамаки" познайомилися під час історичного запису з Voo Voo, і, як виявилося, мають надто схожі погляди на музику та ідентичні способи її створення.

Почесне місце бас-гітариста посів Томаш "SOOLOO" Солніца, який стовідсотково є найгучнішим басистом Польщі. Також у колективі з’явилося двоє нових українців – барабанщик Дмитро Кушнір, який прийшов до гурту завдяки давньому другу "Гайдамаків" Здоренку та яскравий представник буковинської традиції народної музики, акордеоніст Дмитро Мотузок.

У найближчих планах гурту – презентація відео на пісню "Дівчина з Дніпра", яке було відзнято молодим українським режисером та водночас учасником харківської групи Pur:Pur Євгеном Жебком.

Раніше повідомлялось, що Олександр Ярмола планує випустити сольний альбом. Платівка з'явиться восени 2012 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1106 | Додав: adminA | Теги: лідер гурту Гайдамаки Ярмола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]