Пт, 2024-04-26, 19:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
Заради тренувань винищувачів Фінляндія вперше за десятиліття закрила ключове шосе
Інші останні Новини Європейського Союзу

Фінляндія вперше за десятиліття перекрила ділянку однієї зі своїх основних автомагістралей на п'ять днів, щоб її винищувачі могли відпрацювати посадку та зліт на резервній злітно-посадковій смузі.

У Фінляндії є декілька таких резервних злітно-посадкових смуг, призначених для використання у воєнний час по всій країні. Але резервна дорога, розташована в Йоутсі, десятиліттями не використовувалася через її важливість як головної магістралі, що з'єднує столицю Гельсінкі з частинами країни на півночі.

Тим не менш, ВПС Фінляндії знадобилося лише кілька днів, щоб розчистити узбіччя та підготувати місце для навчань, у яких беруть участь близько 200 військовослужбовців та фінські винищувачі F/A-18 Hornet, навчальні літаки Hawk Mk 51 та інші військові літаки.

Сотні місцевих жителів зібралися на узбіччі дороги в Йоутсі в середу, щоб спостерігати за навчаннями, під час яких пілоти тренувалися приземлятися на 2-кілометровій ділянці закритого шосе.

Уряд Фінляндії оголосив про скорочення видачі віз росіянам на 90%.

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Гаавісто заявив, що країна лишилася єдиною країною, через кордон якої росіяни можуть в’їхати до ЄС. За його словами, Фінляндія не хоче бути «прохідним двором».

Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін закликала запровадити жорсткіші санкції проти країни-агресора.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 358 | Додав: adminA | Теги: шосе, тренування винищувачів, Фінляндія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]