Ср, 2024-04-24, 00:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:04
Завадити зняттю санкцій з РФ намагається ініціатива #SaveOlegSentsov
Інші останні Новини Європейського Союзу

Ініціатива #SaveOlegSentsov намагається завадити зняттю санкцій з РФ у ПАРЄ

П'ятниця, 21 червня 2019, 15:03

Учасники глобальної ініціативи #SaveOlegSentsov ведуть роботу із делегаціями країн-членів Ради Європи, намагаючись переконати їх не голосувати за зняття санкцій з РФ.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві на Facebook-сторінці групи.

"Ми сформували національні команди, які працюють із делегаціями країн-членів Ради Європи. Частина із них провели зустрічі із своїми парламентарями. Деякі навіть вийшли на флешмоби під свої парламенти. Більшість працюють дистанційно – надсилають звернення, пишуть в твітері та фейсбуці членам делегацій", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що активісти контактують з членами делегацій у Бельгії, Данії, Ірландії, Італії, Люксембургу, Нідерландах, Норвегії, Великобританії, Франції, Греції, Ісландії, Німеччині, Австрії, Кіпрі, Швейцарії, Мальті, Португалії, Іспанії, Ліхтенштейні, Фінляндії, Угорщині, Польщі, Болгарії, Естонії, Латвії, Чехії та Андоррі.

"24 червня відбудеться історичне голосування в ПАРЄ, яке може дозволити зняти санкції із Росії вперше з часів окупації Криму. Кремль вже сформував свою делегацію. У нас лишилося три дні, щоб переломити ситуацію", - зазначили активісти, закликавши всіх охочих долучатися до їхніх зусиль.

Ще в квітні 2014 року ПАРЄ наклала на РФ санкції, позбавивши росіян права голосу. Через це російська делегація припинила участь у роботі ПАРЄ і перестала платити внески.

Як відомо, регламентний комітет ПАРЄ нещодавно схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

Асамблея розгляне затверджений комітетом проєкт резолюції 24 червня.

В Росії вже заявили про намір повернутися до роботи у ПАРЄ 25 червня за умови ухвалення резолюції, яка "вбиває" санкційний механізм.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: ініціатива #SaveOlegSentsov, РФ, зняття санкцій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]