Пт, 2024-03-29, 00:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:55
Завдяки верифікації Мінфін заощадив на субсидіях 6 млрд грн
Інші останні Економічні новини

Мінфін каже, що заощадив на субсидіях 6 млрд грн завдяки верифікації

З початку року Мінфін скерував близько 7,5 млн рекомендацій щодо перевірки достовірності інформації, поданої отримувачами субсидій. Завдяки цьому вдалося запобігти неефективному використанню 5,9 млрд гривень, а 46,5 млн гривень – повернути в бюджет, йдеться в заяві міністерства.

«Перевірки отримувачів житлово-комунальних субсидій протягом січня – вересня 2018 року показали, що понад 68 тис. осіб отримують декілька субсидій за різними адресами. Або інший випадок – громадянин купив автомобіль Mercedes-Benz вартістю понад 1,3 млн гривень і оформив субсидію у розмірі 2000 гривень. Таких випадків багато, і це несправедливо. Зупинка процесу верифікації призведе до росту зловживань коштами платників податків», – сказав заступник міністра фінансів Юрій Гелетій.

Мінфін наголошує - проводячи верифікацію, міністерство "жодним чином не втручається в особисте чи сімейне життя громадян". Як констатується, наразі відомство працює з даними, які отримані до 11 жовтня 2018 року на основі чинних нормативно-правових актів.

«Ми вдячні народним депутатам, які ініціювали зміни до Бюджетного кодексу з урахуванням нещодавнього рішення Конституційного суду. Для комплексного врегулювання питань із проведення верифікації Мінфін вже розробив і подав на розгляд Кабінету Міністрів України проект Закону «Про верифікацію та моніторинг державних виплат»», – додав Ю. Гелетій.

Мінфін каже, що завершує впровадження нової автоматизованої інформаційно-аналітичної платформи, яка має "значно підвищити оперативність, якість та прозорість процесу верифікації".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 726 | Додав: adminA | Теги: субсидії, верифікації, Мінфін, 6 млрд грн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]