Пт, 2024-04-19, 22:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:09
Завершено перемовини про збільшення сил США у Польщі
Інші останні Новини світу

Перемовини про збільшення сил США у Польщі завершено

Польща і США завершили переговори щодо збільшення присутності американських військ на польській землі.

Про це заявив глава Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

За його словами, результати домовленостей оборонних відомств мають затвердити президенти Анджей Дуда і Дональд Трамп.

"Президенти вирішать, чи ця угода їх задовольнить як політичних лідерів країн. Якщо так, то ми передбачаємо прийняття цієї політичної угоди під час візиту президента до Білого дому 12 червня", - зазначив Щерський, додавши, що попередні домовленості Варшаву повністю задовольняють.

Торік під час спільної пресконференції з Дудою у Вашингтоні президент США Дональд Трамп схвалив пропозицію Варшави про виділення $1,5-2 млрд на будівництво інфраструктури під американську військову базу на території країни. Дуда зауважив, що її можна було б назвати "Форт Трамп".

Нині на території Польщі дислокуються близько 3,5 тис. американських військовослужбовців, які перебувають там на ротаційній основі.

Зокрема, у рамках зміцненої передової присутності НАТО (Enhanced Forward Presence - EFP) поблизу міста Ожиш розміщуються кількасот американських військовослужбовців у складі бойової батальйонної групи.

У кількох гарнізонах (Жагань, Свентошув, Сквежин і Болеславець) на заході Польщі у межах ініціативи зміцнення Європейського регіону (European Reassurance Initiative - ERI) дислокуються підрозділи бойової групи бронетанкової бригади США. Вони мають у своєму розпорядженні 400 гусеничних машин, 900 одиниць колісної техніки, зокрема 87 танків Abrams і 18 самохідних 155-міліметрових гаубиць Paladin.

Додатково у Польщі розміщений повітряний компонент зі складу бригади бойової авіації, а в населеному пункті Редзікув на півночі країни будується американська база - елемент системи ПРО США Aegis Ashore.

У березні 2018 року Варшава домовилася про придбання у США протиракетних комплексів Patriot. Сума угоди склала майже $5 млрд.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: перемовини, збільшення сил США, Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]