Пт, 2024-04-26, 01:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:36
Завершила підготовку в межах місії ЄС у Чехії перша група українських військових
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Сьогодні, 22 грудня, на полігоні Лібава в Чехії перша група українських військовослужбовців завершила підготовку у межах місії Європейського Союзу EUMAM.

Про це інформує  iDNES.

За словами командувача сухопутних військ чеської армії Романа Нахончика, під час тритижневого курсу підготовки кількасот українських військових відпрацювали базові навички, зокрема стрільбу з автоматів та водіння бойових машин піхоти. Зокрема, українські військові передали свій досвід ведення реальних боїв чеським колегам.

“Чеська Республіка підтримує вас. Ви є героями для чеських солдатів і для громадян Чеської Республіки. Воєнний злочинець путін має бути переможений”, – заявила під час візиту на Лібаву міністерка оборони Чехії Яна Чернохова.

У повідомленні зазначається, що протягом 2023 року до Чехії прибудуть ще чотири групи українських військовослужбовців чисельністю близько 800 людей, перша з них має почати підготовку вже в січні 2023 року.

Зазначимо, що у Великій Британії продовжують тривати навчання українських захисників. Цього тижня бійці тренувалися у засніженій Північній Англії. У межах тренувань бійців ЗСУ готують до бойових дій.

“Українські новобранці, які беруть участь у тренувальній програмі під проводом Великої Британії, тренувалися у засніженій Північній Англії, готуючись до бойових дій на фронті”, — зазначила пресслужба Міноборони Великої Британії.

Навчання у Сполученому Королівстві розпочалися влітку. Варто зауважити, що понад 7 тисяч українських військових пройшли базовий військовий вишкіл за кордоном, а до кінця року число збільшиться до майже 10 тисяч. За вісім років російсько-української війни пройшли навчання 25 тисяч військових, але після широкомасштабного вторгнення тренування перенесли за межі України.

Також повідомлялося, що у 2022 році закінчилась серія навчань українських військових. З 1 січня 2023 року близько 19 200 українських солдатів пройдуть військовий вишкіл у Великій Британії. До тренувань долучилися інструктори з Фінляндії, Нової Зеландії, Бельгії, Данії, Швеції, Канади, Норвегії тощо.

    Чеський парламент погодив дозвіл на перебування українських військових на території країни з метою навчання. Також схвалено відправлення чеських інструкторів для навчання військовослужбовців ЗСУ у країнах Європейського Союзу.
    
У США вирішили розширити підготовку для бійців Збройних сил України. Відповідне рішення ухвалив президент США Джо Байден.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 400 | Додав: adminA | Теги: підготовка, місія ЄС, українські військові, перша група, Чехія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]