Пт, 2024-04-26, 02:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:14
Зеленський натякнув на "отвєтку" за паспортизацію Донбасу - "у нас є кілька ходів"
Інші останні Політичні новини

    "У нас є кілька ходів": Зеленський натякнув на "отвєтку" за паспортизацію Донбасу

Зеленський заявив, що скоро повідомить про конкретні кроки щодо протидії планам Кремля

Новообраний президент Володимир Зеленський після прибуття до Ради сказав журналістам, що він і його команда готують дії у відповідь на російську паспортизацію Донбасу. Про це він сказав у будівлі парламенту.

Журналісти поставили йому запитання, чи є у нього пропозиції до Верховної Ради щодо вирішення ситуації з видачею російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу, на що він відповів натяком про "креативних кроках".

"Готуємо. У нас є кілька ходів, скажімо так. Ми в цьому повинні бути креативними, швидкими і розумними: такими, якими ми є. Тому ми будемо готувати і потім покажемо все. Я вийду і розповім – секретів немає", - сказав Зеленський .

Нагадаємо, 24 квітня Володимир Путін підписав указ про спрощення видачі російських паспортів українським громадянам, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу. "Встановити, що особи, які постійно проживають на території окремих районів Донецької та Луганської областей України, мають право звернутися із заявою про прийом до громадянства Росії в спрощеному порядку", – йдеться в документі.

Варто зазначити, що подвійне громадянство в Україні не визнається законодавством.

Днями постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ заявив міжнародній спільноті, щоРосія готує ґрунт для відкритого вторгнення на Донбас. Москва своєю паспортизацією українців зробила навмисний крок до знищення Мінських угод, вважає дипломат.

У той же час заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в інтерв'ю сайту "Сьоодні" розповів, що простим жителям ОРДЛО "паспорти Путіна" дадуть не скоро, і пояснив, чому.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: паспортизація Донбасу, Зеленський, отвєтка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]