Чт, 2024-04-25, 16:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:01
Зеленський - Україна вже розробила стратегію відновлення Криму
Інші останні Новини з регіонів України

Україна вже має стратегію відновлення Криму після його звільнення від окупантів. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час саміту Кримської платформи.

"У нас дуже опрацьований погляд на те, як відновити наш український півострів Крим після вигнання російських окупантів, тому додаємо до роботи Кримської платформи ще два напрями. Це економічний та законодавчий. У нас є стратегія відновлення Криму. Сьогодні вона буде представлена у рамках економічної панелі. І ми створюємо законодавчий фундамент після деокупації, а також для всіх тих, кому Крим набагато більше, ніж дім", – сказав Зеленський.
 
Президент зазначив, що Крим буде інтегровано у Європу разом з усією Україною. На півострові розвиватимуть порти, сільське господарство, підприємництво, медицину, освіту, впровадять сучасну цифрову систему держпослуг. "Україна відновить у Криму систему санаторіїв, реабілітаційних центрів, професійних закладів, які матимуть змогу приймати мільйони туристів щороку", – додав Зеленський.
 
Президент нагадав, що до окупації у Криму не було репресій з боку влади. "І тим більше Україна ніколи не буде чхати на соціальні потреби пенсіонерів чи будь-кого іншого у Криму. Україна ніколи не скаже людям "грошей немає, але ви тримайтеся". Тому що ми поважаємо людей", – сказав він. "Відновлення Україною контролю над Кримом стане історичним антивоєнним кроком у Європі. І це поверне безпеку і дасть справедливість, реінтегрує Крим у сучасний світ, і це дозволить кожному із учасників Кримської платформи сказати своїм дітям, близьким, рідним, що вони можуть пишатися нами саме як миротворцями", – сказав Зеленський під час звернення до учасників саміту.
 
Він наголосив, що для України Крим – це не "фішка" у геополітичній грі, як для рф. "Для України Крим – це частина нашого народу, нашого суспільства, спільнота людей, яким ми гарантуємо свободу і повернемо сучасність. Крим був і є Україною і після деокупації разом із нашою державою стане частиною Євросоюзу, я в цьому впевнений", – сказав Зеленський.
 
Президент нагадав, що вторгнення рф стало можливим саме через те, що багато країн промовчали, коли росія вторглася у Крим. "Ми вдячні, що багато хто у світі не мовчав про все це, багато хто протидіяв постійно, допомагав нам, боровся. Але водночас багато хто промовчав, і це правда, намагався не помічати, що відбувалося у Криму. І це стало однією із ключових причин, на мою думку, всього, що відбувається зараз в Україні і світі", – сказав він.
 
Зеленський закликав не забувати тих, хто продовжує чинити опір і захищати свободу у Криму. "Їх репресують. Але ми бачимо їх, ми знаємо про них, ми їм вдячні", – сказав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 363 | Додав: adminA | Теги: стратегія відновлення Криму, Зеленський, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]