Пт, 2024-03-29, 16:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
Зеленський - українці зроблять усе, щоб народи Європи жили вільно
Інші останні Політичні новини

Ми зробимо все, щоб українці, поляки, всі народи Європи жили вільно, заявив президент України Володимир Зеленський, звертаючись через відеозв'язок до поляків у роковини початку Другої світової війни.

"1 вересня 1939 року фашистська Німеччина пішла війною проти всіх вільних націй, розпочавши з Польщі. Не буде такого покоління європейців, поляків, українців, які забудуть, що ніс нацизм і за що було притягнуто до відповідальності нацистських катів", - сказав він.

За словами президента, "люди вірили, що вдасться уникнути повторення злочинів тієї страшної війни, але знову був такий самий ранок, але 24 лютого 2022 року. Коли бомби та ракети вдарили по мирних містах. Знову ідеологія ненависті намагається захопити собі простір у Європі за рахунок масових вбивств і терору".

"Повторилися спалені міста та села, повторилася Катинь в Оленівці, повторилися депортації", - сказав він.

Але з перших хвилин війни, зазначив Зеленський, "ми отримуємо реальну допомогу наших друзів та братів, які стали нашим потужним тилом і роблять усе, щоб допомогти нам здобути Перемогу".

"Ми зробимо все, щоб українці, поляки, всі народи Європи жили вільно. Щоб кожне покоління наших народів, європейців, пам'ятало, що ніс рашизм і за що буде покарано рашиських катів. Ми зробимо все, щоб ранок 1 вересня, ранок 22 червня, ранок 24 лютого не повторювалися. Ніколи знову. Ми зробимо все, щоб ненависть остаточно програла", - заявив президент.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 448 | Додав: adminA | Теги: вільні, народи Європи, Зеленський, українці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]