Пт, 2024-04-19, 19:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:02
Зеленському імператор Японії написав листа
Інші останні Новини України

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга прийняв від посла Японії в Україні Кунінорі Мацуду вітального листа Його Величності Імператора Японії Нарухіто, адресованого Президентові України Володимиру Зеленському з нагоди 31-ї річниці відновлення Незалежності України. Про це він повідомив, інформуючи про зустріч з послом Японії в Україні Кунінорі Мацуду.

“Мав за честь прийняти від пана посла вітальний лист Його Величності Імператора Японії Нарухіто, адресований Президентові України Володимиру Зеленському з нагоди 31-ї річниці відновлення Незалежності України. Детально пройшлися по всім головним питанням «двосторонки», а також взаємодії України з Японією в рамках ООН. Від безпрецедентної для Японії оборонної підтримки нашої держави (вперше у післявоєнній історії цієї країни надають нам дуже потрібну на фронті нелетальну військову допомогу), санкцій проти держави-агресора (Токіо запровадив вже 13 пакетів таких санкцій), ядерної (цинічний шантаж росії на ЗАЕС) та продовольчої безпеки до макрофінансу (пільгова позика екстреної фінансової допомоги на суму 600 млн. дол. США), гуманітарної допомоги (на сьогодні це 300 млн дол. США), Fast Recovery Plan та двох тисяч українців, яких прихистила Японія від російської агресії”, - розповів Сибіга.

Він підкреслив, що дуже цінує “глибоке й чітке усвідомлення послом того, що Україна зараз воює за увесь вільний світ. Що ця війна для Японії – не абстракція, а власний біль і виклик.

Та що Японія, яка стоїть пліч-о-пліч з Україною з перших днів повномасштабного вторгнення росії, буде солідарна з нашою державою до самої нашої перемоги”.

Також Сибіга подякував послу Мацуді за потужний жест підтримки України, яким стала участь і дійсно сильний виступ прем’єр-міністра Японії Фуміо Кісіди на другому саміті Міжнародної Кримської платформи.

"Дуже зворушливим моментом, який найкраще відтворює атмосферу зустрічі, стала передача послом Японії – у дарунок усьому українському народові – унікальної декоративної композиції "Тисяча журавлів".

Це дуже працеємна ручна робота групи японських учителів у Польщі, які створили тисячу паперових жовто-блакитних журавликів як символ надії на найшвидше настання миру в Україні. На нашу спільну перемогу. Дякуємо тобі, Японіє, за солідарність і підтримку", - додав заступник керівника ОП.

Як відомо, 24 серпня 2022 року Україна відзначала 31-шу річницю Незалежності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 397 | Додав: adminA | Теги: імператор Японії, Зеленський, Лист | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]