Пт, 2024-04-19, 01:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:26
Зеленському не потрібні адвокати, коли у нього є прокурори - юрист Порошенка
Інші останні Політичні новини

Юрист Порошенка: Зеленському не потрібні адвокати, коли у нього є прокурори

Адвокат екс-президента України Ілля Новиков розповів в інтерв'ю Радіо НВ про пропозицію приєднатися до команди захисників Петра Порошенка і те, чи погодиться на таке прохання від президента Володимира Зеленського, якщо воно надійде.

Новіков зазначив, що Порошенко особисто запросив його стати юридичним захисником, а для будь-якого адвоката запит на послуги від екс-президентів є ознакою того, що "кар'єра склалася".

"Чинному президенту не потрібні адвокати, як правило, у чинного президента є прокурори. А ось колишнім президентам бувають потрібні адвокати, і для будь-якого адвоката це, звичайно, важлива ознака того, що кар'єра в певному сенсі склалася. <...> Мені здається, Володимир Зеленський зараз в принципі не думає, що такий час може настати, коли йому можуть знадобитися послуги адвоката. Досвід показує, що такий час може настати у будь-якого президента", - сказав Новіков.

Ілля Новіков: Мінус роботи адвокатом Порошенка — доводиться читати телеграм-канал Портнова

Крім цього, юрист зазначив, що відразу прийняв пропозицію Петра Порошенка.

Раніше Новіков повідомив, що "робоча гіпотеза» команди захисту екс-президента Порошенка в судах полягає в тому, що справжнім заявником нібито є Офіс президента Володимира Зеленського, а не окремі особи.

"Ми з колегами змушені дуже серйозно ставитися до інформації, що у президента Зеленського була нарада, і що там обговорювалася доцільність, як можна швидше садити тих, чия посадка сподобається народу. І на думку президента Зеленського, начебто, такою людиною є Порошенко», - відзначав він.

«Ми змушені виходити з того (як робоча гіпотеза), що нам протистоять не окремо взяті заявники, не окремо взята правоохоронна структура (нехай навіть і дуже велика) — нам протистоїть в цілому Адміністрація», — повідомив юрист.

Ці припущення, за словами Новікова, будуються на інформації шеф-редактора видання Лівий берег Соні Кошкіної про нібито нараду у Зеленського, на якій «обговорювалася доцільність, як можна швидше садити тих, чия посадка сподобається народу». Юрист додав, що «на думку президента Зеленського, начебто, такою людиною є Порошенко».

«Мені не вперше захищати людину, у якого в громадській думці країни є дуже велика і дуже згуртована група недоброзичливців. У мене таке було в Росії, як правило, коли я захищав якогось українця, на якого показують пальцем і кажуть «Ось цей терорист» або «Цей вбивця», або «Цей шпигун», — сказав адвокат.

Раніше Новіков заявив, що колишній президент України Петро Порошенко не є підозрюваним або обвинуваченим у будь-якій кримінальній справі. У той же час він підкреслив, що стосовно екс-президента колишнім заступником голови АП Януковича Андрієм Портновим було подано 13 заяв до суду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 783 | Додав: adminA | Теги: Зеленський, адвокати, юрист Порошенка, прокурори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]