Пт, 2024-04-19, 16:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:23
Жертв масової депортації українців під час операції "Вісла" вшанували у Львові
Інші останні Новини з регіонів України

Сьогодні у Львові пройшли заходи з вшанування жертв масових депортацій українців у XX столітті та 65-х роковин початку операції "Вісла". Представники громадських організацій, керівництво області та міста поклали квіти до пам`ятного каменя на місці встановлення майбутнього пам’ятника жертвам депортацій українців у ХХ столітті.

У заходах взяли участь перший заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій, депутати обласної ради Святослав Шеремета, Андрій Холявка, Павло Хобзей, передає УНІАН.

Як повідомили у прес-службі Львівської обласної ради, 28 - 29 квітня офіційна делегація від Львівської області візьме участь у заходах з нагоди вшанування пам`яті жертв операції "Вісла" у місті Перемишлі (Республіка Польща).

Зазначимо, що 27-28 квітня 1947 року польські Озброєні сили провели операцію під назвою "Вісла", насильно депортувавши на Україну понад 150 тисяч українців з південно-східних земель, які відійшли Польщі після закінчення Другої світової війни.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1045 | Додав: adminA | Теги: Львові, Вісла вшанували, жертв, депортації українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]