Чт, 2024-04-25, 13:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:41
Життя лідера кримських татар Умерова під загрозою
Інші останні Новини з регіонів України

  Незаконне і примусове поміщення Ільмі Умерова до психіатричної лікарні несе пряму загрозу його життю, яке може обірватися у будь-який момент.

Про це у блозі на "Ехо Москви" заявив лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Сьогодні заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову, примусово, незаконним рішенням російського окупаційного "суду", вміщеного до психіатричної лікарні у Сімферополі, стало критично погано ... Родичі відзначають, що катастрофічне погіршення стану Умерова є наслідком різкого загострення наявних у нього хронічних хвороб, включаючи хворобу Паркінсона", - зазначив Чубаров.

"Побоювання, що незаконне та примусове поміщення Умерова в умови психіатричної лікарні, яке абсолютно не викликане об'єктивними обставинами, несе пряму загрозу його життя - висловлювали в ході "суду" його адвокати, родичі і громадськість. Однак російський окупаційний "суд" не послухав цих застережень", - додав він.

Дочка Умерова Айше в коментарі для Крим.Реалії підтвердила, що фізичний стан її батька викликає серйозні побоювання у родичів та адвокатів.

"Після того, як його перевели сюди, йому заборонили побачення, у нього відібрали телефон. Після невеликого шуму, який ми підняли, йому два рази на день по годині видають телефон, нам дозволили побачення за розкладом. Зараз ми вийшли від нього: тиск 150, він багряний, тобто стан здоров'я не дуже добрий, постійні головні болі, – розповіла Айше Умерова.

У Міністерстві закордонних справ України вимагають від окупаційної влади Криму звільнити Умерова. Про це йдеться в коментарі речник МЗС Мар'яни Беци, оприлюдненому в понеділок, 22 серпня.

Вона звертає увагу на погіршення стану здоров'я затриманого ФСБ представника Меджлісу.

"Стан Умерова важкий. Вимагаємо від окупаційної влади негайно припинити репресії, каральні методи та звільнити Умерова", – написала Беца в Твіттер.

Як повідомлялося, у Умерова, якого за рішенням так званого суду анексованого Криму раніше помістили в психоневрологічний диспансер, погіршився стан здоров`я, він навіть втратив свідомість.

Раніше адвокат Микола Полозов заявляв, що "при поточному стані здоров'я Умерова переміщення небезпечне для його життя". Він також наголошував, що ще не пройшла апеляція у його справі.

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно перевели. Умерова взяли на підписку про невиїзд.

21 липня районний суд Сімферополя відмовив йому у задоволенні скарги на постанову про порушення проти нього кримінальної справи.

11 серпня Умерову стало погано в суді, його ушпиталили. Незважаючи на це, суддя винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу.

Умеров заявляв про намір оскаржити це рішення суду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1046 | Додав: adminA | Теги: загроза, життя лідера кримських татар Умеров | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]