Пт, 2024-04-19, 10:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:53
Жорстке регулювання Інтернету поки що відкинуто - InoPressa
Інші останні Новини світу
На конференції Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ), що проходить вперше від 1988 року, Росія, Китай та група арабських країн продемонстрували бажання отримати більше контролю над Всесвітньою павутиною, пишуть ЗМІ. Це цензура, авторитарні режими запровадять нові норми, аби придушити опонентів, ударили на сполох критики. У понеділок цей проект таки відкликали, але "існує багато інших", кажуть поінформовані джерела.

На конференції Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ) в Дубаї, що проходить вперше від 1988 року, Росія, Китай, Саудівська Аравія і ОАЕ захотіли переглянути нинішній регламент міжнародного електрозв'язку, який раніше поширювався тільки на телекомунікаційні послуги, пише Die Zeit, назвавши коментар: "Росія робить чергову спробу отримати контроль над Мережею". Зазначені країни висловили бажання отримати більше контролю над Інтернетом, про що також свідчать численні спроби зміни правил начебто відмови від усталеного поняття Recognized Operational Agencies (служби мовлення або доставки повідомлень, визнані МСЕ) і запровадження поняття кібербезпеки. Проти такого кроку виступили США, ЄС, Японія та Австралія.

Як стало відомо, в понеділок Росія та низка країн все ж відмовилися від своєї ініціативи, проте це не означає, що сторонам вдасться дійти компромісу, пише кореспондент.

Група арабських країн на конференції МСЕ закликає укласти глобальний договір про блокування сайтів і відстеження електронних листів, пише The Daily Mail. Під цим планом також підписалися Росія і Китай. Минулими вихідними цей проект спровокував глибокі розбіжності серед учасників конференції.

"Згідно з ініціативою, розробленою під керівництвом Росії (її чорновий варіант просочився в пресу), будуть блокуватися деякі інтернет-осередки, а в органу, який базується в США, відберуть право надання веб-адрес", - йдеться в статті. В результаті уряди зможуть закривати доступ до сайтів на своїй території навіть через проксі-сервери, а також припиняти доступ до сайтів на прохання інших держав. Коаліція також хоче, щоб у новий договір було долучені заходи боротьби зі спамом.

Критики застерігають: авторитарні режими зможуть скористатися новими нормами як приводом для придушення діяльності своїх супротивників.

США, Європа, Австралія, Японія та інші наполягають на тому, щоб договір МСЕ і раніше стосувався тільки традиційних засобів електрозв'язку - наприклад, міжнародного телефонного зв'язку по стаціонарних лініях і радіозв'язку, пише видання.

Віце-президент аналітичного центру інтернет-індустрії The Internet Society Маркус Куммер коментує: "Багато країн заявляють, що якийсь один уряд не може "контролювати" Інтернет". На думку Куммера, "США тримаються відчужено та огороджують Інтернет від політичного втручання, але той факт, що в цій ролі виступають саме США, вельми політизує ситуацію".

У документі коаліції, яку очолює Росія, також сказано, що держави повинні мати право на "здійснення політики" у сфері управління Інтернетом і "регулювання національного сегменту Інтернету", пише газета, цитуючи якийсь чорновий варіант, поширений внаслідок витоку інформації.

США і Канада висувають контрпропозицію, що свідчить, що договір не повинен поширюватися на інтернет-компанії типу Google, урядові та ділові мережі. Чим скінчиться справа? Якщо суперечка буде вирішуватися голосуванням, США і їхні союзники можуть опинитися в меншості, вважає газета.

Як стало відомо в понеділок, Росія і Китай вже не схвалюють план посилення регулювання Інтернету, висунутий групою арабських країн, повідомляє The Financial Times. Проект, раніше суворо розкритикований США, втрачає своє значення, пояснюють журналісти.

Реалізація ідеї спричинила б міжнародне регулювання таких інтернет-компаній, як Google і Facebook. Тепер же "саме кардинальне розширення регулювання відкладено на невизначений термін. E цих умовах провідним країнам доведеться вишукувати компроміс, щоб переговори на конференції не зайшли e безвихідь", пише газета.

"Коаліція країн на чолі з Росією відмовилася від своєї пропозиції посилити державний контроль за Інтернетом", - інформує The Los Angeles Times. План, який перебував на розгляді Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ), дав би країнам змогу блокувати Інтернет в певних регіонах і забрав би контроль за локалізацією IP-адрес у ICANN (Корпорації з розподілу адресного простору в Інтернеті), йдеться у публікації.

США та їхні союзники, які виступили проти цієї пропозиції, наразі не подолали всіх труднощів остаточно, вважає журналіст. За словами одного із західних делегатів, "існує ще багато (подібних) пропозицій".

Переклад InoPressa


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: регулювання Інтернету | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]