Чт, 2024-03-28, 16:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:49
Зібрався пікет під будівлею Ради Європи проти повернення Росії до ПАРЄ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Під будівлею Ради Європи зібрався пікет проти повернення Росії до ПАРЄ

Під будівлею Ради Європи в Страсбурзі, Франція, проходить пікет проти повернення делегації Росії в парламентську асамблею.

Як пише «Словоо і Діло», фото і відео з акції опублікував російський адвокат Микола Полозов, який захищає в судах українських політв'язнів.

ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка дозволяє Росії повернутися: що пишуть у соцмережах

Російська делегація зможе повернутися до ПАРЄ без обмеження права голосу. За таке рішення проголосували 118 євродепутатів.

Полозов пояснив, що акція проходить перед початком робочого дня в Раді Європи. Саме зараз делегати з різних країн з'їжджаються до будівлі і бачать протест.

Люди стоять з плакатами на підтримку України і Грузії, які були єдиними країнами серед учасників засідання ПАРЄ ввечері 24 червня, які повним складом проголосували проти повернення російської делегації. На мітингу видно український і грузинський прапори.

Нагадаємо, що за результатами голосування резолюцію в повному складі підтримали делегації з Франції, Туреччини, Азербайджану, Іспанії, Італії, Норвегії, Австрії, Словаччини, Португалії, Сербії. Частково рішення про повернення РФ в ПАРЄ підтримали Німеччина, Швейцарія, Молдова, Чехія, Вірменія і Нідерланди.

Україна, Грузія проголосували проти. Проти також проголосувала більшість делегатів від Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Великобританії та Швеції.

Виконуюча обов'язки голови комітету Верховної ради України з питань євроінтеграції Марія Іонова заявила, що після повернення повноважень делегації Російської Федерації у ПАРЄ українська делегація може призупинити свою участь у цій організації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 896 | Додав: adminA | Теги: РФ, Рада Європи, пікет, ПАРЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]