Пт, 2024-04-19, 01:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:25
Знову вимагають покарати за жорсткі коментарі про росіян співробітника мерії Вільнюса
Інші останні Новини Європейського Союзу

Вільнюська окружна прокуратура не згодна з вироком, який виправдав старшого спеціаліста відділу громадського порядку Вільнюського міського самоврядування Дарюса Келу за звинуваченням у підбурюванні проти російського народу.

Про це повідомляє портал Delfi.

Прокуратура просить визнати Келу винним і заборонити йому на п'ять років працювати на державній службі.

Прокурор Ольга Шлейтерене вважає, що Дарюс Кела повинен бути покараний обмеженням волі строком на два роки із забороною виходити з дому з 22 до 6 годин. Службовцю мерії пред'явили звинувачення пов'язані з трьома написаними ним коментарями.

У коментарі в лютому 2017 року Кела писав, що Росія - ворог Литви і всього світу, країна злиднів, голоду і невдах, і вона буде знищена. В інших коментарях він називав росіян "кацапами", а Росію - "смердючою фашистською державою, якою керує олігарх фюрер Путін".

В одному з коментарів він радіє, що на сході України "були вбиті кацапи, які вбили тисячі людей, тому зараз тілами кацапів в Україні засіяні поля, їх не прибирають, вони там гниють на полі бою, але є від них і одна користь - трупи солдат звироднілої Росії удобрюють українську землю".

Він також писав, що "від кацапа іншої користі і бути не може", тому Росія, яка окупувала Україну - це "звироднілий постачальник трупів для України, а основний замовник цих трупів - злочинний фюрер Путін".

Кела свою провину не визнав. Він заявив, що в коментарях писав не про російський народ, а про Росію як державу і про агресивну політику її керівництва.

У лютому дільничний суд Вільнюса виправдав чиновника  за звинуваченням у розпалюванні ненависті до російського народу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 708 | Додав: adminA | Теги: співробітник мерії Вільнюса, росіяни, жорсткі коментарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]