Пт, 2024-04-19, 21:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
Зобов'язали відвідувати літніх родичів китайців
Інші останні Новини світу
Влада Китаю ухвалила закон, що зобов'язує молодих китайців часто відвідувати літніх родичів. При цьому роботодавець повинен надати своїм підлеглим час для таких відвідин, пише Lenta.ru з посиланням на агентство "Синьхуа".

При цьому в законі не прописано, як будуть штрафувати тих, хто його порушить. Крім того, не пояснюється, як часто китайці повинні їздити до родичів-пенсіонерів. Однак якщо літнім людям бракуватиме уваги, вони можуть звернутися по допомогу до влади або навіть подати позов до суду.

Уряд тим часом має намір гарантувати літнім китайцям базове медичне обслуговування та прийнятну пенсію. На даний момент у КНР не існує загальної пенсії - її отримують лише окремі категорії громадян. Разом з тим місцева влада має спонукати і заохочувати організації або приватних осіб допомагати пенсіонерам.

Нинішній закон є вдосконаленою версією попереднього закону про захист прав і інтересів людей похилого віку, прийнятого в 1996 році. Нова редакція набуде чинності з 1 липня 2013 року.

Потреба в змінах з'явилася у зв'язку зі старінням населення в Китаї і необхідністю дбати про літніх людей. До кінця 2011 року в країні налічувалося понад 184 мільйони осіб старших за 60 років, що становить 13,7 відсотка всього населення. У 2013 році їхня кількість збільшиться до 200 мільйонів.

Крім цього, згідно зі статистичними даними, серед літніх людей у КНР більш як 33 мільйони інвалідів.

Зазначимо, що людство старішає швидкими темпами: вже в 2022 році кількість людей віком понад 60 років перевищить мільярд, а до 2050 літніх людей буде більше, ніж дітей молодших за 15 років. Такі висновки містяться в доповіді, опублікованій в понеділок Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: відвідувати літніх, китайців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]