Чт, 2024-04-25, 16:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:14
"Золото" чемпіонату світу з важкої атлетики виграла українка Марущак
Інші останні Спортивні новини

Чинна чемпіонка Європи українка Аліна Марущак стала переможницею чемпіонату світу з важкої атлетики, що проходить у Ташкенті (Узбекистан).

Марущак виграла "золото" у ваговій категорії до 81 кг, піднявши в сумі 248 кг (113+135).

"Срібло" та "бронзу" здобули представниці Колумбії та Республіки Корея.

Як повідомлялося, раніше бронзовою призеркою чемпіонату світу-2021 стала українка Світлана Самуляк (55 кг), а "золото" в ривку здобула Марія Гангур (59 кг).

Чемпіонат світу триватиме до 17 грудня.

Аліна Марущак стала першою українкою, яка здобула три "золота" на чемпіонаті світу з важкої атлетики UWF.

До неї це вдавалося лише Тимуру Таймазову 27 років тому.

Збірна України здобула ще три медалі на чемпіонаті світу з важкої атлетики-2021, що триває у столиці Узбекистану Ташкенті, – і все золоті. Медальний набір знову поповнила представниця жіночої дисципліни. Абсолютною чемпіонкою в категорії до 81 кг стала Аліна Марущак.

Спершу українська важкоатлетка виграла малу золоту нагороду в першому виді змагань – ривку. У третій спробі Марущак подужала вагу 113 кг та одразу на п'ять кіло перевершила найближчу переслідувачку – Кім Ї-соль із Південної Кореї, яка дійшла до 108 кг. Третьою в ривку стала австралійка Ейлін Чікаматана (також 108 кг, але з третьої спроби).

У поштовху Марущак знову стала найкращою, взявши 135 кг у другій спробі. Українка випередила колумбійку Валерію Рівас (134 кг) та венесуелку Даяну Чирінос (134 кг).

За сумою ривка й поштовху (248 кг) Аліна Марущак також здобула "золото", ставши абсолютною чемпіонкою світу. Срібну нагороду в двоборстві завоювала Рівас (239 кг), а "бронзу" – Кім (238 кг).

Таким чином Марущак першою з українок на цьому чемпіонаті здобула медалі в усіх трьох видах, причому в усіх завоювала титули чемпіонки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: золото, українка Марущак, важка атлетика, чемпіонат світу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]