Вт, 2024-04-23, 16:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:14
Золото з гарячих джерел добули у Японії за допомогою водоростей
Інші останні Новини світу науки і технологій

японія золото джерело водорості Розплавлене золото міститься у магмі на великій глибині під поверхнею Землі. Вважають, що цей дорогоцінний метал проникає в перегріту гідротермальну воду, повільно піднімається на поверхню і твердне, формуючи прожилки в скельних породах.

Дослідники вважають, що вода у гарячих джерелах може містити золото. Вони зазначили, що ціанобактерії, які називаються також синьо-зеленими водоростями, можна використовувати для виділення металу. На їхню думку, водорості абсорбують золото, відокремлюючи його від хлору та інших елементів.

Група обробила водорості, зробивши з них аркуші, які потім витримувала протягом семи місяців у гарячому джерелі в префектурі Акіта на півночі Японії.

За словами членів групи, з однієї тонни таких аркушів можна отримати до 30 грамів золота. На найбільших золотих копальнях світу, за повідомленнями, добувають від 3 до 5 г золота з однієї тонни руди. Група планує провести подальші експерименти з метою створення технології.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 451 | Додав: admin | Теги: золото, Водорості, Японія, Джерело | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]