Чт, 2024-03-28, 22:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:24
Зона АТО: окупанти застосовують БМП і зенітки. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу російські окупаційні війська знову порушували Мінські домовленості, противник 42 рази обстріляв позиції сил АТО, зокрема із зброї заборонених калібрів. Про це сьогодні зранку, 12 серпня, у Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на Маріупольському напрямку зафіксовано 21 ворожий обстріл. Збройні провокації із застосуванням 120- та 82-мм мінометів, кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем відбувались в Широкиному, Тарамчуку, Водяному та Павлополі. По позиціях у Березовому, Старогнатівці та Талаківці ворог відкривав здебільшого кулеметний вогонь.

По укріпленнях ЗСУ в Широкиному противник застосував БМП, а в Чермалику - зенітні установки. У Старогнатівці та Мар’їнці вогонь вівся зі стрілецької зброї. Під прикриттям темряви в районі Мар’їнки активізувався ворожий снайпер.

На Донецькому напрямку противник відкривав вогонь півтора десятки разів. З гранатометів, кулеметів та мінометів окупанти обстрілювали лінію оборони в районі Авдіївки та Луганського.

По укріпленнях Світлодарської дуги вогонь відкривали з 120-мм та 80-мм великокаліберних кулеметів та зенітних установок. У Ленінському ворожий вогонь також вівся з великокаліберних кулеметів. У Верхньоторецькому та Зайцевому, збройні провокації тривали із застосуванням стрілецької зброї. Поблизу Верхньоторецького зафіксовано активність снайпера.

На Луганщині позиції українських захисників у Жовтому, Новоалександрівці, Новозванівці та Попасній потрапили під вогонь гранатометів різних систем. У Попасній супротивник також застосовував міномети калібру 82 мм.

Нагадаємо, 30 липня біля Мар'їнки дві диверсійні групи окупантів вчинили спробу прориву.

31 липня силовики відбили атаку біля Богданівки.

1 серпня бойовики випустили по позиціях сил АТО рекордну кількість мін.

4 серпня українська розвідка попередила про "загрозу активізації наступальних або рейдових дій окупантів з метою розширення підконтрольних територій".

7 серпня ЗСУ відбили атаку диверсантів біля Старогнатівки.

8 серпня окупанти влаштували безпрецедентні артилерійські обстріли в Широкиному.

11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом та на Донбасі. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 720 | Додав: adminA | Теги: окупанти, зона АТО, БМП і зенітки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]