Пт, 2024-04-19, 06:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:25
Зроблять привабливим для туристів Пнівський замок
Інші останні Новини з регіонів України

На Прикарпатті обговорюють консервацію та реставрацію Пнівського замку з перспективою перетворення цього об'єкта в одну з найпривабливіших туристичних атракцій краю. Про це йшлося на нараді за участі начальника Управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимира Федорака, начальника Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації Дмитра Романюка та інших зацікавлених сторін, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Зважаючи на незадовільний стан об'єкту, першочерговими кроками влади є: завершення робіт із капітального ремонту автомобільної дороги Надвірна - Бистриця, яка прилягає до замку, розчищення території, стін від дерев та кущів; вирішення питання постійної охорони пам'ятки; проведення комплексу робіт щодо укріплення південно-східної стіни від підмивання потічком Підзамче, здійснення комплексу протиаварійних робіт щодо укріплень круглої та південно-західної веж; облаштування на одній із веж оглядового майданчика.

Проект перетворення Пнівського замку на туристичну атракцію Надвірнянщини потребує значних фінансових вливань. Одним із варіантів вирішення питання залучення позабюджетних коштів є участь у конкурсі проектів Програми прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства "Польща - Бєларусь - Україна", йдеться у повідомленні.

Наразі за рахунок коштів служби автомобільних доріг (4,2 млн гривень), Надвірнянської міської ради (0,42 млн гривень), Надвірнянської райдержадміністрації (планується виділити близько 1000 тонн щебеню) вже проводиться поточний ремонт дороги Надвірна - Бистриця, яка прилягає до Пнівського замку. Готується документація для участі у VII обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

2010 року Пнівський замок разом з іншими твердинями Прикарпаття - Раковецьким, Чернелицьким та Галицьким замками - був номінантом конкурсу "7 чудес України: замки, фортеці, палаци".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: Пнівський замок, Туристи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]