Чт, 2024-03-28, 17:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:10
Зустріч лідерів ЄС - визначено головні теми: про що говоритимуть
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Президент Європейської Ради Шарль Мішель надіслав лідерам країн ЄС лист-запрошення до участі у Європейському саміті, який відбудеться у Брюсселі 21-22 жовтня поточного року. Головними темами зустрічі стануть ціни на енергоносії, проблеми міграції і пандемії.

«Хотів би запросити вас на зустрічі Європейської Ради 21 та 22 жовтня. Протягом першої робочої сесії ми розглянемо поточне підвищення цін на енергію, яке кидає виклик відновленню після пандемії, та завдає важкого удару по нашим громадянам та бізнесу. На основі нещодавньої Комунікації ЄС, ми уважно поглянемо, що може бути зроблено на рівні ЄС та на національному рівні, як для надання короткострокової допомоги для тих, хто постраждав найбільше, так і заходів на середню та довгострокову перспективу», – написав президент Європейської Ради.

Як зауважив Шарль Мішель, ще одним важливим питанням для обговорення під час саміту буде поточна ситуація навколо пандемії COVID-19. У документі наголошується, що пандемія не завершилася, а показники захворюваності знову зростають відразу у кількох країнах-членах.

«Вакцинація дозволила досягти суттєвого прогресу в боротьбі з COVID-19, але має бути зроблено більше, особливо щодо вагань навколо вакцин та дезінформації. Ми розглянемо питання міжнародної солідарності, щоб забезпечити швидку доставку вакцин в країни, які їх найбільше потребують. Ми маємо також здійснити дії, щоб краще підготуватися до пандемій у майбутньому», – йдеться у листі-запрошенні.

Як повідомляється в документі, у перший день зустрічі лідери країн ЄС розглянуть також нещодавні події навколо верховенства права в країнах ЄС, питання торгівлі та глобального впливу Євросоюзу, а також позицію Європи під час кліматичного саміту ООН COP 26, який невдовзі розпочнеться у Глазго.

«Ми також підготуємо наступні саміті ASEM (зустріч Азія-Європа – ред.) та Східного Партнерства», – зауважив Шарль Мішель.

У п’ятницю 22 жовтня лідери ЄС, як очікується, розглянуть тему міграції та контролю на зовнішніх кордонах ЄС, а також фінансування пов’язаних із цим заходів.

Ще одна важлива тема, що прозвучить на Європейському саміті, – це координація зусиль країн-членів у цифровій трансформації, яка є ключовим фактором економічного зростання та конкурентоспроможності усього Євросоюзу.

«Я впевнений, що ми матимемо продуктивну зустріч, у дусі довіри та діалогу. Як було продемонстровано у минулому, єдність є нашим найбільш суттєвим активом. Сподіваюся побачити вас у Брюсселі» – підсумував президент Європейської Ради.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 556 | Додав: adminA | Теги: зустріч лідерів ЄС, теми | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]