Чт, 2024-04-18, 21:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:06
"Зустрічаємо Великдень" - комплексна культурно-мистецька програма
Інші останні Культурні новини
Національний музей українського народного декоративного мистецтва володіє унікальною збіркою традиційного народного та професійного декоративного мистецтва. Колекцію було започатковано у 1899 р. Сьогодні вона складає понад 80.000 творів від ХV ст. до наших днів. Значне місце в ній посідає колекція писанок, яка нараховує понад 4 тисячі одиниць. Це унікальні пам’ятки мистецтва, що вражають бездоганним смаком, безліччю кольорів, і філігранною технікою виконання. Своє походження писанка бере від старовинних обрядів та свят, присвячених весняному пробудженню природи. З приходом Християнства на Україну, нова віра вбирає в себе багато давніх традицій, а узори на писанках, у давнину – магічні символи, перетворюються у символи Християнства.

У рамках програми:

лекції,
тематичні екскурсії,
майстер-класи з писанкарства,
студія писанкарства – щонеділі об 11:00 (курс 3 заняття, тривалість одного уроку 2 години)

Взявши участь у програмі ви дізнаєтесь про найдавнішу в Україні колекцію писанок, значення її в сучасній оселі, про традиції святкування Великодня. Відвідавши заняття студії навчитесь мистецтву писанкарства, на майстер-класах напишете свій великодній кошик писанок.

Відтак з багажем знань і святкових прадавніх атрибутів гідно зустрінете найбільше і найурочистіше християнське свято – Великдень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 895 | Додав: admin | Теги: ВеликДень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]