Чт, 2024-03-28, 10:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:14
Абромавічус збирає документи про зловживання для НАБУ
Інші останні Економічні новини

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус має намір надати детективам Антикорупційного бюро докази зловживання в держкомпаніях і тиску, який на нього чинився. Про це він повідомив в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Я зараз справами міністерства практично не займаюся. Я займаюся тим, що збираю пакет документів, щоб в понеділок піти в НАБУ і передати його. У мене, у інших є достатньо фактажу..., принесемо документи й по держпідприємствах", − пообіцяв Абромавічус.

При цьому міністр констатував, що суспільство не довіряє правоохоронним органам і судовій системі, й висловив надію, що НАБУ зможе розслідувати надані факти об'єктивно.

"На жаль, у суспільстві довіри до судів і прокуратури немає. Я про це неодноразово говорив, звертав увагу і просив прискоритися з судовою реформою. Що стосується НАБУ, то дуже сподіваюся, що цей новий орган буде працювати зовсім по-іншому. Мої заяви стануть своєрідним тестом. Вони мали резонанс, суспільство стежить за ними, тому дуже сподіваюся на результат", − сказав Абромавічус.

Як повідомлялось, НАБУ чекає Абромавичуса на допит 8 лютого.

Нагадаємо, 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Ігоря Кононенка, якого ЗМІ також називають "фінансовим поручителем" президента України.

Заступники Абромавичуса також подали у відставку.

Кононенко назвав емоційним рішення Абромавичуса і вважає його спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі МЕРТ.

У Національному антикорупційному бюро України порушили кримінальне провадження щодо заяви міністра економічного розвитку.

Зауважимо, що сам Ігор Кононенко заявив, що знімає з себе повноваження першого заступника голови фракції "Блоку Петра Порошенка" за звинуваченням Абромавичуса на період розслідування. Також Кононенко заявив про готовність скласти мандат нардепа за рішенням фракції, однак, за словами лідера фракції Юрія Луценка, фракція "БПП" не підтримала ініціативу про складання мандата нардепом Ігорем Кононенком. "Якщо НАБУ встановить факти корупції в діях Кононенка, фракція, безумовно піде далі в своїх рішеннях", - додав Луценко.

4 лютого після позачергового засідання уряду, на якому 4 міністри, що раніше подали заяви про відставку, повідомили про готовність відкликати свої заяви, Абромавичус підтвердив свій намір піти з посади

"Я своє рішення не міняю, заяви не відкликаю. Все дуже добре обдумав і підписав останній документ", -заявив Абромавичус.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 883 | Додав: adminA | Теги: зловживання для НАБУ, Абромавічус, документи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]